Wpis z mikrobloga

• 9
Coraz mocniej zastanawiam się nad Kowalskim. Wypowiada się składnie w sposób racjonalny i bystry. Umie punktować i jest zdecydowany. Nie lewakuje gospodarczo i robi to co lubie. Chłodno ocenia sytuacje geopolityczną Polski ktora wbrew zapewnienia gadajacych glow nie jest swietna.

Szkoda ze ci antysystemowcy nie moga sie zlac w jednego kandydata

#wybory
  • 18
  • Odpowiedz
@wodd: A teraz wyobraź sobie, że na jakimś szczycie prezydenckim spotyka się z innymi głowami państw i np. gdy z kimś się nie zgodziłby to zamiast logicznej merytoryki:

• Odpowiedz
@wodd: Nikt mnie nie przekona, że człowiek posiadający wykształcenie podstawowe nadaje się na stanowisko prezydenta RP. I nie mów mi, że formalne wykształcenie nic nie znaczy. Planując start w wyborach mógłby chociaż ukończyć szkołę średnią...
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Saute: to czemu go tak oceniasz? Lepy to mogą sprzedawać cienkie dresy w grupie kumpli. Mysle ze gosc jest tego typu facetem co by tylko sie usmiechnal i #!$%@? werbalnie.
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@ElToro: nikt mi nie powie ze aktor nadaje się na stanowisko prezydenta USA albo gubernatora kaliforni. Jakiś asceta nie nadaje sie na władce Indii a typ z jakiegoś X wiecznego grodu na króla Polski
  • Odpowiedz
@wodd: To nie kwestia kompetencji. Prezydent RP i tak nic nie może poza ładnym prezentowaniem się na salonach. Bardziej chodzi mi o szacunek do wyborców. Już nawet Wałęsa miał wykształcenie zawodowe.
  • Odpowiedz
@ElToro: Masz rację Kowalski nie ma twarzy do bycia prezydentem powinniśmy głosować na młodego Dudę będzie nas godnie reprezentować ma fajną żonę i ładną córkę .... hahaha( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@ElToro: Bronisław Komorowski jest magistrem historii i nie umie napisać przemówienia czytanego z kartki. Marian Kowalski ma wykształcenie podstawowe a z głowy by powiedział lepsze przemówienie.
  • Odpowiedz
@ElToro: Nie ale szufladkujesz ludzi ze względu na ich wykształcenie. Nie znam osoby która teraz nie studiuje czegoś to idąc twoim tokiem myślenia ludzie są bardziej mądrzejsi niż kiedyś bo wtedy mniej ludzi studiowało szli do pracy. I tak osoba z magistrem sprzedaje kwiatki albo stoi z za kasą w sklepie odzieżowym. Więc śmiecham mocno z tego typu porównań ... Nie jest profesorem więc zapewne to idiota. Skończył podstawówkę to zapewne
  • Odpowiedz
Nie jest profesorem więc zapewne to idiota. Skończył podstawówkę to zapewne podczłowiek i debil. Jest brzydki i gruby nie powinien wychodzić z domu. Dzięki za poprawę humoru kumplu !

@mamferiearodzicowniemawdomu: Nic takiego nie napisałem. Nie zarzucałem mu ani braku inteligencji, ani złego wyglądu. Twierdzę jednak, że prezydent RP nie może mieć wykształcenia podstawowego ze względu na szacunek do pełnionego urzędu i reprezentowanego narodu. Takiego prezydenta nie będą szanować inni przywódcy państw.
  • Odpowiedz
@ElToro: hej kolego, Pan Marian tłumaczył, że szkoły podstawowej nie ukończył ze względu na chorego ojca i musiał mu pomagać.. zresztą nawet gdyby to była ściema, w co wątpię, to nawet jeżeli ma tych klas 7 czy 8 to i tak ma wiedzę ogólną większą niż aktualni maturzyści... masz dla kontrastu pozostali mają wyższe, szału nie robią
  • Odpowiedz
@zebowawrozka: Po raz kolejny powtarzam: Nie czepiam się stanu jego wiedzy czy inteligencji. Moim zdaniem przez 50 lat życia miał bardzo dużo okazji, żeby nadrobić zaległości i ukończyć chociaż szkołę średnią. A już na pewno zaczynając karierę polityczną.
  • Odpowiedz
@ElToro: Jakby miał matury to by wciąż było mało bo reszta ma wyższe. Prawda jest taka, że by tu się spuszczamy nad tym a żaden z antysystemowych kandydatów nie ma szans na prezydenturę - jest to symboliczny sprzeciw tylko i wyłącznie, za którym jestem jak najbardziej, tylko niestety i tak wygra komoruski czy duda... fuck
  • Odpowiedz