Aktywne Wpisy

baton967 +5
#przegryw co robita o 3 w nocy chuopy?

Ave2 +4
Tez was skreca z zenady gdy widzicie "sportowe" samochody na miescie? Do miasta sa auta miejskie,a nie m3. Tak samo jak ktos chodzi w butach narciarskich, bo drogie. Nie czujecie tego zazenowania? Kolejny gimnazjalny trend to motocykle ktore maja 1l pojemnosci I pelne owiewki? Serio? Jezdzicie tym po drogach, a wygladacie jak na motogp. Rozumiem 125ccm w pelnych owiewkach, bo tam chodzi o spalanie I rekompensowanie niskiej mocy, ale wieksze pojemnosci to

#programowanie #cpp #pytanie
Anyway, nie znam się na c++, ale generalnie chyba jak tworzysz coś na kształt
Weapon **weapons, to musisz ręcznie utworzyć obiekty pod odpowiednimi adresami.Bron *tablicabroni = new Bron[valuei];
tablicabroni[0] = M16A4;
tablicabroni[1] = AK47;
itd, ale żeby przy przypisywaniu tworzyło już obiekty danego typu.
Dajmy na to
tablica_broni[0] = Bron M16A4(true, 22, 23, 24, 120);
wywala błąd, a chodzi mi o
M16A4to klasa dziedzicząca? Rób po prostunew M16A4bezBron.@JBFC: zakładam, że masz doświadczenie w jakimś innym języku. Wygląda na to, ze chcesz mieć po protu polimorficzny kontener.
Możesz zrobić sobie dynamiczną tablicę wskaźników na klasę bazową i potem pod wybranymi indeksami utworzyć przez np.
newobiekty. Zamiast surowej tablicy możesz użyć lepiejstd::vector>- będziesz miał automatyczne zarządzenie pamięcią (tworzenie przezmake_unique, a usunie się@JBFC:
Bron** tablica_broni = new Bron*[value_i];tablica_broni[0] = new M16A4();
tablica_broni[1] = new AK47();
Teraz problem występuje przy użyciu konstruktora parametrycznego(przy takim tworzeniu używa domyślnego), ale myślę, że zaraz ogarnę.
W innym języku nie pisałem, aktualnie kokszę na laboratoria z programowania obiektowego obejmującego c++.
@kuhar: