Aktywne Wpisy
wfyokyga +185
Okazało się, że dam radę przejść parę metrów bez kul. Coś się naprawiło, nie potrafię tego wytłumaczyć xD Oczywiście kuleje, inaczej nie da rady. No ale teraz mogę sobie coś przynieść, bo ręce wolne. W sumie zajebiste to było uczucie, taka wolność, duma i coś jeszcze, nie wiem. Nie będę odpowiadać na żadne pytania, piszę bo chciałem się pochwalić moim sukcesem hehexd Szkoda że w głowie dalej burdel, widocznie nie można mieć
XD
Neuropejscy bekonomiści zawsze na plus!
#bekazlewactwa #lewackalogika #2zdrajcy #shitlewaksays
Komentarz usunięty przez autora
Jemu się wydaje że argument typu, "to ustawmy pensję minimalną na zylion złoty" jest z dupy.
I nie uzyskał normalnej odpowiedzi, w jaki niby sposób niska pensja minimalna negatywnie wpływa na bezrobocie ?
@BarteckR: Pseudonaukowy bo Ty tak mówisz? I dlatego że sie nie zgadza z tym
Komentarz usunięty przez moderatora
@WkuwionyBocian: A co ma Chile do płacy minimalnej?
Komentarz usunięty przez autora
Sam brak PM ludziom pracy nie zapewni, zniesie natomiast
@Aleksander_Newski: To nie jest opinia tylko efekty badań ludzi nad tematem. Badania nie biorą pod uwagę mojej opinii.
@BarteckR: Nie jesteś w stanie rozumem objąć wszystkich zmiennych. Po to się przeprowadza badania by sprawdzić jak jest w rzeczywistości i rzeczywistość prawie nigdy nie przystaje do "zdrowego rozsądku i logiki" jak Wy to tłumaczycie. Dlaczego Austriacka Szkoła Ekonomii nie jest nauką i nie będzie nigdy na uniwersytetach mainstreamem? Bo w swoich założeniach/metodologii odrzuca empirię a rości sobie prawo do opisu apriorycznego, samym rozumem. Przeczytaj wstęp do książki "Demokracja - bóg który zawiódł" H.H.Hoppego, pisze tam jasno zgodnie z linią ASE, że doświadczenie może jedynie potwierdzić, że jego rozumowanie jest poprawne, ale nigdy odwrotnie, że rozumem pojął całą ekonomię. Że ma niepodważalne aksjomaty ekonomiczne z których dedukuje całą wiedze o ekonomii. I Oni wszyscy robią to samo, Mises, Rothbard etc.
Czemu od tego zaczynam? Bo to bardzo pasuje do naszego przykładu z tym że badania nad płacą minimalną są bardzo zróżnicowane, w wielu wypadkach dawały sprzeczne korelacje. Jedne prace pokazywały negatywny wpływ, inne pozytywny wpływ wprowadzenia płacy minimalnej. Pierwszych było więcej, to fakt, ale cąła masa