Aktywne Wpisy
Teuvo +7
ile mieliście lat gdy pierwszy raz byliście pijani?
prawiczek92 +42
Ja idę z nią na sushi a wy zazdrośni #przegryw #przegrywpo30tce #podrywajzwykopem #pokazmorde #gdansk
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Grand Theft Auto: The Ballad of Gay Tony
W GTA V, choć leży na półce, zagram dopiero pod koniec miesiąca. Mimo to nic straconego bo w międzyczasie odkurzyłem sobie znacznie krótsze DLC do czwórki będące jak dotąd jedyną częścią serii od GTA3 której nie ukończyłem. W sumie nawet nie wiem czemu.
Gra jest zajebista. Bierze najlepsze mechaniki z czwórki i usprawnia je w niesamowity sposób, najbardziej do gustu przypadły mi checkpointy w trakcie misji. Linia fabularna jest OK i nic ponadto, jednak bez dwóch zdań wciągnęła mnie bardziej niż nudnawa The Lost and Damned. Tak samo jak w poprzednim dodatku mamy świetny pogląd na niektóre wydarzenia z GTA IV z perspektywy innej postaci. Najlepsze są jednak misje - przeładowane wybuchami i eksplozjami, dające kupę frajdy i zabawy na każdym kroku. Zdarzają się oczywiście słabsze momenty ale stwierdzam że jako całokształt gra wypada nawet lepiej niż jej pierwowzór. Po raz kolejny świetny soundtrack w tym znakomita stacja Vice City FM, barwne postacie takie jak Tony, Mori i Yusuf (ten ostatni kradnie całe show), powrót spadochronów i czołgu również dają dużo frajdy. W GTA V jeszcze nie grałem, nawet na konsoli, tak więc do tego momentu jest to moja ulubiona część GTA w uniwersum HD.
10/10 #rokgier