Wpis z mikrobloga

@trebeter: zainstaluj sobie Total Commander i wtyczke FileInfo wtedy jak zrobisz F3 na pliku exe to dostajesz takie cos jak Dll dependency - który mówi jakie Twój plik exe wymaga dll w katalogu programu (zauważysz to po tym gdy plik dll będzie gdzie indziej np w katalogu C:\Qt\...), na każdym dołączonym dll też klikasz F3 sprawdzając Dependency i wgrywasz to co wymaga, pomijając te pliki z folderu windowsa ;) Masz wtedy pełny program.

Pamiętaj też o qt.conf i strukturze jego ;)

[Paths]
Plugins
m.....3 - @trebeter: zainstaluj sobie Total Commander i wtyczke FileInfo wtedy jak zr...

źródło: comment_ntZRcsFWOSLEgogzQuBmDEKb0X3JsZup.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@trebeter: Zapomniałem dodać - zwróc też uwage na to czy kompilowałeś program jako Release czy Debug, dołączane pliki qt się w zależności od tego różnią, jak kompilowałeś Debug to pliki qt wymagają literki "d" na końcu nazwy np Qt5Guid.dll (wersja debug) vs Qt5Gui.dll (wersja release)
  • Odpowiedz
@mero3: skorzystałem z dependency walker
robi to samo co twój, ale nie trzeba tyle klikać
wszystkie dll które pokazuje są, albo w moim folderze, ale w system32

jeżeli folder instalacji Qt nazywa się tak jak domyślny, to mój exe działa, jeżeli zmienię jego nazwę to exe nie działa
musi brać jeszcze jakieś pliki, których
  • Odpowiedz
@trebeter: Wrzucasz pliki Qt dla debuga: *d.dll
Jeśli zbudowałeś apkę w Release, to musisz dać te bez "d" na końcu nazwy, czyli QtCore.dll zamiast QtCored.dll. Natomiast jak budowałeś Debug, to masz ok.

Idziemy dalej:
  • Odpowiedz