Wpis z mikrobloga

@alpineking: masz jakiś konkretny powód żeby przyciemniać z tyłu szyby? bo stylu to nie dodaje takiemu autu a o ile nie jesteś grabarzem i nie przewozisz trumien lub nie wozisz drogiego towaru, albo nie obracasz lasek na parkingach to serio, takie auta "tuningowane" mnie wkurzają, na skrzyżowaniu bywa że nic nie widać patrząc w lewo jakby mieć busa/autobus obok, tak samo wyjeżdżając z parkingu jak zaparkowane przodem.
Swoją drogą co to się porobiło, że marka produkująca tak ładne i fajne samochody tak bardzo zeszła psy i sprzedaje teraz coś, przy czym KIA to szczyt elegancji.

@Andrzej_K: Ale o co chodzi? Brzydota w Subaru to nie bug, to feature. Subaryny zawsze były brzydkie. Wiem bo mam :) I lubię :)
@Andrzej_K: No wielkie mi mecyje. Jedno Legacy im niechcący ładne wyszło i już wymagania rosną. Dać palec to będą chcieli rękę :))) Co zrobisz, nic nie zrobisz. To samo z Blobeyem, był nienajgorszy a potem przyszedł Lanos a obecnie mamy Lacetti Tribute. To jest Subaru, z tym trzeba jakoś żyć.

P.S.
No dobra. BRZ też fajnie wygląda ale to pewnie wina Toyoty ;)
@trgf: ej no nie przesadzaj. Do Lanosa, Imprezy GT, WRX, STI, też były zawsze fajne a na pewno oryginalne. To samo tyczy się Forka. Mało tego, pewnie powiesz, że zwariowałem ale Legacy 1 generacji mi się bardzo podoba. 3 generacja też super.

Jaką Subaryną jeździsz? Też było u mnie w rodzinie kilka ciekawych sztuk ;)
@Andrzej_K: Moja jest pod linkiem w poście wyżej. GT był spoko, Bugeye dramat, Blob okay, Hawk słabo, Lanos dramat, nowy WRX STI z przodu spoko z tyłu Lacetti. No i do tego flagowe połączenie złotego z niebieskim. Da się brzydziej? Nie. Dlatego następny będzie albo niebieski BRZ na złotej feldze albo takiż Lanos :P.
@trgf: Bug był bardzo fajny imo. Choć przyznam, że musiałem trochę się oswoić z nim na początku. Piszesz niebieski+złoty=brzydko. Mieliśmy w rodzinie Gteka właśnie z takim zestawieniem kolorystycznym, do tego gleba + wielki komin pod zderzakiem. Ludzie masowo się za nim oglądali, serio. Chyba to o czymś świadczy?
@Andrzej_K: No, że się rzuca w oczy. :) Tak samo jak skrzydło w STI mogące robić za stolik na pikniku. Spójrzmy prawdzie w oczy. Subaru jest brzydkie, ostentacyjne, przykuwające uwagę i krzykliwe ale jednak brzydkie. I takie je lubię. A to jedno ładne, eleganckie i stonowane Legacy to tylko wypadek przy pracy, nie oszukujmy się :)

A jeżdżę srebrnym wolnym ssakiem tylko dlatego, że kupowałem na gwałt mając na to trzy