Aktywne Wpisy

Odwiertnik +134
Hirosy trójeczka jedzonko wódeczka, czego chcieć więcej
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
kamil150794 +66
Dziś mija 10 lat neetowania
Nie przepracowałem ani jednego dnia i nie mam takiego zamiaru, bo...
Nie miałem życia takiego jak inni.
Przez większość podstawówki i gimnazjum musiałem siedzieć w ławce z osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać.
Dużo nie chciałem. Nie marudziłem, że nie mam matki dyrektorki, prawniczki czy lekarki. Chciałem tylko nie być traktowany przez otoczenie jak genetyczne gówno. Czy to tak wiele? Najwidoczniej.
#przegryw #neet ##!$%@?
Nie przepracowałem ani jednego dnia i nie mam takiego zamiaru, bo...
Nie miałem życia takiego jak inni.
Przez większość podstawówki i gimnazjum musiałem siedzieć w ławce z osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać.
Dużo nie chciałem. Nie marudziłem, że nie mam matki dyrektorki, prawniczki czy lekarki. Chciałem tylko nie być traktowany przez otoczenie jak genetyczne gówno. Czy to tak wiele? Najwidoczniej.
#przegryw #neet ##!$%@?

QDateTime aktualnyczasunix;
qint64 qaktualnyczasunix = aktualnyczasunix.currentMSecsSinceEpoch();
wywołuję coś takiego i wychodzą mi jakieś dziwne liczby.
currentMSecsSinceEpoch w teorii powinno mi zwrócić czas w milisekundach od 1970 do dziś, a zwraca mi tyle, że pokazuje iż mamy rok ~40 000;
qint64 QDateTime::currentMSecsSinceEpoch()
Returns the number of milliseconds since 1970-01-01T00:00:00 Universal Coordinated Time. This number is like the POSIX timet variable, but expressed in milliseconds instead.
Tutaj używasz domyślnego konstruktora, czyli:
I wszystko jasne. Użyj
QDateTime::currentDateTime()(metoda statyczna), czyli:QDateTime aktualnyczasunix = QDateTime::currentDateTime();A poza tym zacznij czytać dokumentację Qt zanim zadasz tu pytanie, bo zadajesz pytanie o każdą pierdołę i spamujesz tagi, a nie raczysz sprawdzić najpierw co piszą w dokumentacji.
qint64 czas_unix = aktualnyCzas.currentMSecsSinceEpoch();
mam coś takiego i dalej mi głupoty wychodzą
Uznałem, że wiesz co piszesz :)
Natomiast inna sprawa, że currentMSecsSinceEpoch() jest metodą statyczną, tak że w ogóle Ci niepotrzebny jest obiekt klasy QDateTime(), bo ta metoda nic z obiektu nie bierze i od niego nie zależy. Po prostu:
qint64 czas_unix = QDateTime::currentMSecsSinceEpoch();