Wpis z mikrobloga

@Triplesix: a ja do mojego M8 dostałem aktualizację ponad 2 tygodnie temu i na nic nie mogę narzekać - całość działa nawet płynniej niż na KitKacie. Szczerze mówiąc, nie wiem, dlaczego tak niemal wszyscy narzekają na lizaki albo po prostu ja mam jakieś dziwne szczęście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kraluk: chyba masz szczescie, dziewczyna tez ma m8 i nonstop oboje narzekamy na ten system od aktualizacji. Oprocz tego wydaje mi sie ze bateria pada ok 10-15% wczesniej niz na kitkacie, ale nie mam jak tego zweryfikowac.
@wonzki: tak to niestety jest, ale jeszcze gorzej mają posiadacze Snapdragona, gdyż w sumie ich soft na Polskę nigdy nie wyjdzie bez brandingu (bo Snap nie jest w wolnej dystrybucji), więc posiadacze Snapów są skazani tylko na niemiecki soft, bo tam Snapdragon był sprzedawany jako bezbrandu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Prawda jest taka, ze poczekam tydzień, poczytam jak ten lizak sprawuje się na Notkach, i może pokuszę
Ja tam czekam czy SONY zdąży do końca lutego z wydaniem 5.0 (lub od razu wystartują z 5.0.1) do Z3, a potem już tylko Z (ale to mogą wydać dopiero jak będę miał problemy z tym pierwszym).
Musze się przekonać czy narzekania na ten soft są zasadne.
@JanuszProgramowania: o, co ja widzę, mamy lolipopa?

ale jeszcze gorzej mają posiadacze Snapdragona

No tak, to nie mamy :) mówisz że nie będzie dla mnie? W sumie może to i lepiej, bo coś ludzie w około narzekają. Podzielcie się wrażeniami czy dużo tracę, bo może się zmobilizuję i coś bedę kombinował jednak.
@banannq: no ja się wstrzymuję, głównie przez to że poziom motywacji do zmiany softu jest mniejszy od chęci ustawiania wszystkiego na nowo ( ͡° ͜ʖ ͡°) co do Snapdragona, to na tę chwilę wyszła jedna odmiana softu do Note 4 (na rynku światowym), i jest to właśnie N910C XEO (takie drobne wyróżnienie od Samsunga) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@JanuszProgramowania: ja i tak miałem się wstrzymać bo wokół negatywne opinie z innych telefonów, a za stary już jestem żeby wierzyć, że na akurat moim będzie cacy. Mam nadzieję, że jak dotrze do mnie ota to wystarczy mieć wyłączone sprawdzanie automatyczne żeby nie dostać aktualizacji? bo pamiętam z s3, że JB 4.3 się praktycznie wmusił sam, bez możliwości zignorowania...
@banannq: a jaki masz region oprogramowania (CSC), bo to Cię interesuje najbardziej w przypadku oczekiwania na oficjalny soft? ( ͡° ͜ʖ ͡°) telefon na Polskę bez brandingu to XEO, niemiecki bez brandingu to DBT, a Polski z Brandem Play to PRT ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wpisz w dialerze: *#1234# i podaj co pisze w CSC ( ͡° ͜ʖ ͡°)