Pytanko do użytkowników biblioteki jquery + shadowbox.
Pokażę na przykładzie co chcę osiągnąć:
 I to otworzy mi shadowboxa, a gdy otworzę jako nowe okno (środkowy klawisz myszy lub z menu), to otworzy się plik jpg (w nowym oknie).
Problem w tym, że przy otwieraniu jako nowe a ma się wtedy pojawić inny adres. jak w przykładzie niżej:
 Czyli chciałbym, żeby shadowbox pobierał mi url jako zdjęcie.
@AdrianKam: No dobra, jednak robię po Twojemu :) mam problem z utworzeniem w ten sposób galerii - za każdym razem łapie tylko jeden obrazek, pomimo że nadaję nazwę galerii...
co byś zrobił jakby wszedł teraz do pokoju ktoś kto wygląda identycznie jak ty i powiedział, że jesteś jego klonem a potrzebował cię tylko na jeden dzień żebyś udawał jego życie gdy go nie będzie?
Pokażę na przykładzie co chcę osiągnąć:
I to otworzy mi shadowboxa, a gdy otworzę jako nowe okno (środkowy klawisz myszy lub z menu), to otworzy się plik jpg (w nowym oknie).
Problem w tym, że przy otwieraniu jako nowe a ma się wtedy pojawić inny adres. jak w przykładzie niżej:
Czyli chciałbym, żeby shadowbox pobierał mi url jako zdjęcie.
Jest taka możliwość? Ewentualnie jak to obejść?
#ajax #jquery #html #html5
Shadowbox.open({
content: tutaj sprawdzasz po atrybucie
Dodatkowo zrobił bym jakiś preloader bo może być problem z wyświetleniem
Chociaż teraz wymyśliłem taki sposób:
strona się ładuje z prawidłowymi linkami (= do pliku wyświetlającego, a nie do zdjęcia)
Podmieniam href (plik) z href2 (zdjęcie) i ładuję shadowboxa.
Potem podmieniam spowrotem z href2 na href.
Dzięki temu google wszystko widzi jak trzeba, shadowbox trzyma odpowiednie linki, a kliknięcie też zadziała jak powinno...
Ale jak to napisałem, to stwierdzam, że Twój sposób jest chyba prostszy ;)
Tuż po pierwszej podmianie linków:
Shadowbox.clearCache();
Shadowbox.setup();
I zmiana powrotna. Działa świetnie :)