Mireczki, google, bing i wszystko inne mi się popsuło, a potrzebuje odpowiedzi ;)
Wiem że lubicie pomagać innym więc ..
Po wymianie pamięci ram w laptopie nie mogę go włączyć przy wpiętym zasilaczu. Muszę najpierw wyjąć wtyczkę, kliknąć power i ponownie podłączyć zasilanie. Po uśpieniu, czy hibernacji cały czas mam logi w systemie: Kernel-power:
System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Możliwe przyczyny błędu: system przestał odpowiadać lub uległ awarii albo nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania.
Windows 8.1
Podejrzewam że coś z zasilaczem. Mam inny - 16V 4,5A, a org powinien być, 19V 3,95A. Wtyczka ta sama, polaryzacja również. Nadaje się? Ryzykować ?
Zasilacz mozesz sprobowac, najwyzej nie odpali. Wg mnie zasilacz nie ma tu zawiele wspolnego ( sam zasilacz jest pewnie sprawny , aczkolwiek sytuacja moze wygladac inaczej po zmianie zasilacza ) Imo pamieci moga miec duza wrazliwosc na napiecie zasilania, ewentualnie plyta glowna odchodzi od norm zasilania pamieci.
@JemChalweDoPorzygu: ja doskonale o tym wiem, tylko nie mam jak tego odpalić. Win 8 ssie ... Wyciągnąłem dysk, odpaliłem zwykły bios. zrobiłem test i jest 0 bledow
Wiem że lubicie pomagać innym więc ..
Po wymianie pamięci ram w laptopie nie mogę go włączyć przy wpiętym zasilaczu. Muszę najpierw wyjąć wtyczkę, kliknąć power i ponownie podłączyć zasilanie. Po uśpieniu, czy hibernacji cały czas mam logi w systemie: Kernel-power:
System został uruchomiony ponownie bez uprzedniego czystego zamknięcia. Możliwe przyczyny błędu: system przestał odpowiadać lub uległ awarii albo nastąpiła nieoczekiwana utrata zasilania.
Windows 8.1
Podejrzewam że coś z zasilaczem. Mam inny - 16V 4,5A, a org powinien być, 19V 3,95A. Wtyczka ta sama, polaryzacja również. Nadaje się? Ryzykować ?
#laptop #zasilacz #komputery #elektronika
http://networking.grok.lsu.edu/image/35573.jpg
Z tym że nie ma u mnie pozycji "Use a device" (pendrive i memtest zainstalowany poprawnie)
Szukam dalej. Ok, mam
http://networking.grok.lsu.edu/image/35575.jpg
Trzeba wyłaczy01207664587383936
Komentarz usunięty przez autora
No ale u mnie tez tej pozycji nie ma :) WTF ?!