Wpis z mikrobloga

#torun

Co myslicie o tym całym czasie mieszkańców? Wg mnie to strasznie niepoważne przedsięwzięcie i absolutnie odrealnione podejście do polityki. Prezydentem chce zostać jakaś pani, która w sumie to jest nie wiadomo kim, ale jedyne co potrafi, to wytknąć błędy Zaleskiego. Absolutnie nie wiem kim ona jest, czego dokonała, czy ma już jakąś pozycję w lokalnych kręgach... Do tego wspierają ją artyści, co powoduje, że jej kampania wydaje się być momentami infantylna - jakby grupka znajomych skrzyknęła się: ,,ej, kurcze, mamy już prawie 40 lat, zróbmy coś poważnego... nawet jak się nie uda to przynajmniej nagramy kolejną piosenkę i będzie HYPE". Nie to, że lubię Zaleskiego, ale obecny prezydent nie ma żadnego poważnego kontrkandydata. Ba, nie ma nawet kogoś, kto mógłby zagrozić jego posadzie w następnych wyborach. No, chyba że się dogadają i Frąckiewicz zajmie miejsce Shreka.
  • 15
@gustawny: Frąckiewicz? To stary komuch i do tego wciąż wychwalający dawne czasy. Do tego jest starszy od Zaleskiego, więc nie ma takiej szansy. Co do Czasu Mieszkańców to są to w znacznej części ludzie związani kiedyś z PO, trochę też na pewno z Palikotem i działający w różnych stowarzyszeniach sabotujących ważne inwestycje w Toruniu (np. Maciej Cichowicz, który doprowadził do cofnięcia decyzji środowiskowej na most, co opóźniło jego oddanie o kilka
@gustawny:

Frąckiewicz? Ten komuch z SLD? Bicz plz.

Co do tego "Czasu mieszkańców", to po pobieżnym przyjrzeniu się kto tam kręci lody jestem pewien, że mojego głosu nie dostaną. Taka zbieranina społeczników, artystów i ludzi, którzy kładą nacisk na kwestie kulturalne. Przejrzałem program wyborczy i tak każdy taki świstek, tak i ten można zgnieść i wyrzucić. A jak widzę jeszcze gębę tego gościa od speluny NRD, to w ogóle nóż mi
@gustawny: @sheilacooper:

Ja im robię te filmiki, przynajmniej niektóre, ale są dla mnie wyłącznie klientem, jestem zdany na zmysł artystyczny Tomka Cebo, z którym z kolei nie zawsze się zgadzam i nie jestem fanem jego sposobu prowadzenia kampanii.

Osobiście poznałem wszystkich kandydatów spędzając z nimi kilka wieczorów i moje zdanie jest takie, że są w porządku jako jedyna alternatywa. Niestety, niewiele poza tym.

Są w porządku i wierzę, że gdy
@Werbel: Niemniej podoba mi się, że celnie podsumował jej majaczenia - po wyborach ta pani i tak nie będzie chodziła wśród prostego ludu ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie to dziwi mnie taka niemoc PO w Toruniu, czyżby Zaleski aż tak się dobrze ustawił, że go tknąć nie mogą? A może spisali ten skansen na straty?
@gustawny: Piję jedynie do tego, co widoczne. A że w kuluarach pewnie wszyscy razem wódkę chleją... ( ͡º ͜ʖ͡º)

@ElToro: Zrezygnować z możliwości trollowania Bydgoszczy dla stołka w skansenie? Musiałby na głowę upaść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gustawny: Z tego co pamiętam, to tak na serio zaczęli się formować po padnięciu propozycji budowy sali koncertowej na Jordankach (która moim zdaniem jest inwestycją równie potrzebną, co niegdyś przepychany pomysł budowy portu lotniczego w Toruniu), a uformowali się ostatecznie podczas jazdy z Domem Harcerza, chociaż mogę się z lekka w tej materii mylić.

Sam nie wiem co o nich myśleć. Z jednej strony lansują się na jedyną alternatywę dla grupy