@piwazazywa: świetne p--o, chociaż na wfp byłem nastawiony bardziej na słód niż chmiel. Najwyraźniej w naszym kraju wciąż nie docenia się prawilnego slodu, najlepiej n-----ć chmielu żeby wszystko ukrył.
@MirekMireczek: RRA to faktycznie nieco wymagające p--o, choć mi podeszło. Kwasy Pinty powinny wejść bez problemu. Hapan z Wąsosza również jest bardzo przystępnym, rześkim, kwaśnym saisonem z dodatkiem owoców, polecam.
@jaro07: Ostatnio ktoś informował, że w Auchanie (a może Leclercu?) jest zestaw z Krosna - trzy rodzaje szkła po dwie sztuki każdy. Cena to bodajże 35 zł.
Jestem prawie pewien, że sąsiadka właśnie wezwała na mnie bagiety.
Mieszkam sam w zabitej dechami dziurze niedaleko granicy Podlaskiego i Warmińsko-Mazurskiego. Mam jedną sąsiadkę. JEDNĄ. I tak się składa, że jest absolutnie p----------a. Powiedziałbym, że żyje sama, ale tak nie jest. Ma dosłownie hordę 20-30 dzikich kotów, które rezydują sobie na naszych posesjach.
Tak właściwie to nie przeszkadza mi to aż tak bardzo. Daję sobie radę z tymi obrzydliwymi kotami. Jedynym moim zarzutem jest to, że śpią i szczają po moim samochodzie bo nie mam garażu, ale że mieszkamy na dość wiejskim terenie to mam to gdzieś(choć muszę powiedzieć, że uwielbiam patrzeć jak bielik zabija i zjada jej koty).
@BrowarPERUN: O, Panie Perun, małe pytanko. Mam dwa Bafomety w piwnicy i zastanawiam się, czy mogą zyskać z czasem. Jakieś pomysły? Wiadomo, nie będzie pewności, jeśli się nie sprawdzi, ale może są jakieś przeciwwskazania ze względu na wanilię czy coś w ten deseń ( ͡º͜ʖ͡º)
@sgflt: Jeśli stało w cieple, a zimą z kolei zamarzało, to będzie spieprzone. Jeśli natomiast miało przez ten czas w miarę stałą, niską temperaturę, to chyba będzie OK. Tak czy inaczej powinieneś otworzyć, ocenić co zapowiada aromat i wtedy ewentualnie spróbować. Daj później znać, bo sam jestem ciekaw ( ͡°͜ʖ͡°)
@Nebayh: Nie miałem okazji, ale opinie ma mieszane. Mimo wszystko ta seria kowbojska prezentuje się bardzo dobrze. @Tidehunter: To woda (✌゚∀゚)☞ @brass: Pewnie byłby za dychę, gdyby w świat nie poszły fatalne opinie ( ͡º͜ʖ͡º)
@damian_co_dalej: Pamiętam te kolejki (╥﹏╥) Myślę, że tym razem to wszystko jakoś ładnie się rozłoży, bo jest o wiele więcej stanowisk, a przecież ostatnio żeby kupić Kingpina, Pracownię czy Piwne Podziemię trzeba było ustawić się w tym samym rzędzie. Tłok mimo wszystko będzie z pewnością, bo ludzi pewnie przybędzie więcej, a przecież tym razem środek hali też będzie zajęty przez jakieś stanowiska. Najlepiej przybyć rano w
@KokiX: Obawiam się, że będzie jak w zeszłym roku, czyli do wyboru 0,3 lub 0,5 litra. Wtedy było to jeszcze do przełnięcia, bo mało piwa było, ale już przy obecnej ilości mogli wprowadzić choćby 0,2. Jeśli chodzi o ceny piwa, to były porównywalne z cenami z multitapów.
@jarema87: Po czwartym się kiedyś porzygałem i od tamtej pory nie próbowałem przekraczać tej liczby. Jeśli już decyduję się na tyle, to piję powolutku i jest okej ( ͡°͜ʖ͡°)
@von_scheisse: Bez przesady, naprawdę piłem dużo gorszych piw. Wiadomo, koncernowa nijakość, ale nie mogę powiedzieć, żeby było nieprzyjemne czy męczące. Weszło i wyszło, tyle ( ͡°͜ʖ͡°)
@mozzie: Ja kawy praktycznie nie czułem. Podobno daje jakieś owocowe nuty, więc może zlały się z amerykańskim chmielem. Natomiast jeśli chodzi o herbatę, to raczej nie powinna być wyczuwalna jako klasyczna herba. Wg. wikipedii Lapsang przez to podwędzenie daje nuty kojarzące się właśnie z w----y i prawdopodobnie po prostu dodał część z tego intensywnego dymu.
http://piwazazywa.blogspot.com/2016/05/pintatanker-all-ryed-recenzja-piwa.html
#p--o #craftbeer #pijzwykopem