@darth_invader: Osoba która robiła to menu nie mogła się zdecydować jak napisać ser po angielsku więc w połowie pozycji jest cheese a w połowie chesse ( ͡°͜ʖ͡°)
Czy mamy tutaj jakiegoś eksperta od języka khmerskiego? Zastanawiam się czy lokalna nazwa wspaniałego przybytku "Meet Friend" też może być jakkolwiek dwuznaczna. ( ͡°͜ʖ͡°) #raportzpanstwasrodka
@wataf666: W ChRL YT jest zbanowany, ale na Tajwanie, w Hong Kongu i w Makau jest dostępny. To mogą być też youtuberzy z diaspory, np z Singapuru albo Malezji, chociaż imo najbardziej prawdopodobne jest to, że to nie youtuberzy per se, ale vlogerzy działających na jakichś lokalnych chińskich platformach.
Kumpel wysłał mi takiego majla z prośbą żeby się Was zapytać o poradę: Koleżeństwo mi doradzi proszę, mam taki mały lokalik na 6 stolików na fajnej dzielnicy w stolicy. Głównie zamieszkuje tam bogata klasa średnia i trochę obcokrajowców i bogate właścicielki firm sprzątających. W biznes włożyłem już około 40k PLN + czynsz+prąd+gaz+woda itd i zastanawiam się czy dam radę utrzymać się z serwowania ciepłej kiełbasy wieprzowej z bułką? (kiełbasa kupowana po taniości,
@grubas_ulany: Wspaniały biznesplan. Sprzedawanie kiełbasy z bułką to innowacyjny pomysł na który mógł wpaść jedynie prawdziwy rekin gastronomii. To nie może się nie udać! Pozdrawiam.
"Wpłacajcie na patronajta, wszystko z tego miesiąca będzie dla lokalnych jutuberek!!!!!" Oj trzeba jakoś podbić wyniki na żebroplatformie ( ͡°͜ʖ͡°) #raportzpanstwasrodka
W Polonii 2.0 kucharz może i lepszy, ale ten lokal nie ma żadnego stylu. Jak ktoś tam pójdzie i zobaczy ten szyld i wnętrze to nie ma opcji, że domyśli się, że to pizzeria. Jeśli chodzi o menu, to też miała być pizza, a znowu chcą zrobić restaurację ze wszystkim xD. Panie to się nie może udać. #raportzpanstwasrodka
No nazwa Polonia pasuje do pizzeri jak piesc do oka, ale to sa biznesmeny co my wiemy. I biurko slepego w rogu zeby pokazac rodzinna strony wloskiej knajpy.
@ZielonyKrzak: Już pisałem o tym wcześniej, lokal ładny ale zagracili Machajowymi stolikami i tym stołem, normalnie jak w poprzedniej Polonii. Machaja myślenie o gastronomii zakończyło się na latach 90ych. Teraz siedzi w kraju trzeciego świata to pewnie myśli że tak jak było kiedyś, nieważny wystrój, a ludzie i tak przyjdą. Przecież mógłby za grosze jakieś fajne stoliki pościągać z Chin i zrobić jakoś fajnie wnętrze żeby przyciągnąć ludzi no ale po
@ZielonyKrzak: nuda u Gapy, nuda u Machaja wolę obecnie raz na jakiś czas KapitanaBombe czy Cambolife jeśli chodzi o Kambodże, robią dla funu i zbierają więcej materiału na odcinek. Ja nie jestem zwolennikiem formatu daily i to widać, że nie da się codziennie dostarczać fajnego materiału. to już cash jest ciekawszy od Machaja czy Gapy obecnie
@ZielonyKrzak: Celowa zagrywka co by podnieść liczbę subskrypcji i wyświetleń, chociaż Machaj długo nie wytrzyma i tak wyjdzie z niego cham po alko, jak zawsze.
#raportzpanstwasrodka #raportzakcji