Może ktoś zainteresowany z #krakow na małą degustacje? Takie oto coś mamy na testy, zaprogramowane parametry ustalone przez SCA. Planujemy wrzucić do parzenia Ethiopie Yirgacheffe tylko pytanie do Was czy ktokolwiek będzie chciał nas odwiedzić. Póki co ilość plusów zadecyduje o powodzeniu całej akcji, będą chętni to i pojawi się więcej szczegółów. Pozdrawiamy!
Mirki i Mirabelki z #krakow na ulicy Zamoyskiego 79B do godziny 12:21 chętnie zaparzę Wam kawkę, oczywiście muszę ustalić limit że do tego czasu wydam maksymalnie 30 kaw. Dorzucam zdjęcie byście mogli łatwiej trafić. Czas start!
@kurczakos1: ta którą widzisz na obrazku była parzona w dripperze, ale jest jeszcze sporo innych technik. Im kawa ma dłuższy czas styczność z wodą tym więcej ma kofeiny.
@kurczakos1: dripper ma już większą ilość kofeiny, czas parzenia tego konkretnego naparu miał jakieś niecałe 5 minuty, zaufaj mi to już ma większą ilość kofeiny i zdecydowanie mocniej kopie a na pewno bardziej niż espresso.
@kurczakos1: Woda może dokładniej wypłukać ziarno. Możesz też sprawdzić sobie taką miksturę jak "Cold Brew" gdzie proces otrzymywania naparu trwa w granicach 8-12 co czyni naprawdę mocno uzbrojonym w kofeinę koncetratem. A i nie wiem dlaczego wcześniej napisałem że parzyłem to 5 minut, to pomyłka miało być 4.
@geuze: a to gdzież Ty się włóczysz co? Sprawdzę sobie tą stronę, sam chętnie napije się czegoś z nowego miejsca. Czy dalej zajmujesz się tematem kawowym?
Takie oto coś mamy na testy, zaprogramowane parametry ustalone przez SCA. Planujemy wrzucić do parzenia Ethiopie Yirgacheffe tylko pytanie do Was czy ktokolwiek będzie chciał nas odwiedzić. Póki co ilość plusów zadecyduje o powodzeniu całej akcji, będą chętni to i pojawi się więcej szczegółów.
Pozdrawiamy!
#kawa #kawatime
źródło: comment_XNrdgpQ3YwN57bQG5HlMUEMFeFSQVUeK.jpg
PobierzPóki co chciałbym ustalić ilość chętnych zanim rozpiszę się na temat szczegóły, ale o tym było już wcześniej.
@MasterSoundBlaster:
@Colek