@Sheena1: Ciężkie pytanie, jeżeli chodzi o herbatę to określ czy gustujesz w czarnej, zielonej czy też suszu owocowym. Co do kawy chciałbym wiedzieć jakim sposobem ją parzysz.
Czołem Mirasy i Mirabelki! Czas na małe #rozdajo. Zasady gry:
- Zielonki akysz! - Musisz być z #krakow (no chyba że bierzesz na siebie koszty wysyłki) - Czas zatrzymuje jutro o 12:59. - W komentarzu zostaw nazwę dzielnicy Krakowa w której mieszkasz lub spędzasz większość dnia.
Wśród komentujących wybieram trzech potencjalnych nowych właścicieli tych 150 gramowych paczek z kawą. Samo ziarno już odgazowane palone 9/11/16. W środku mamy Rwande Muhondo, profil
Nie mogę się doczekać tego bydlaka (ʘ‿ʘ) Jeszcze mniej retencji w porównaniu do poprzedniego Vario i Forte, wylot kawy pod samymi żarnami i do tego to będzie na pewno pierwszy młynek do espresso z wbudowaną wagą i pierwszy lub jeden z niewielu z obracającym się zewnętrznym żarnem. Jestem strasznie ciekaw jakości przemiału tego maleństwa. Od 4rech lat używam w domu Vario W do filtrów (tylko pod
@geuze: wybacz moją szybkość odpisywania. Już trochę mleka przerobiłem i uwierz że to co widzisz jest o wiele lepsze od tego co było jakieś 4 sesje temu. Osobiście też nie jestem fanem latte art ale wypada coś tam umieć zrobić. Pianka na centymetr tego się trzymam no a mleczko wiruje dopóki nie zaparzy w rękę... Staram się jak mogę by tylko powiększać wiedzę jak i umiejętności.
@geuze: nie pracuje w kawiarni ale w firmie mamy nuove simonelli do której mam cały czas dostęp. Rozdzielam mleko na dwie filiżanki żeby utrzymać podobną konsystencje dla obu naparów. Szkoda nie umieć bo można się ciut zblaznic.