Nie ma bardziej #!$%@?ącej rzeczy niż moment, w którym tramwaj stoi. Dlatego tak nie lubię odcinka pomiędzy arkadami, a operą ( #wroclaw) . Przystanek, światła... Stanie przed rondem. Stanie za rondem na światłach. Przystanek, kolejne świata. Tramwaj stoi, ludzie zaczynają nerwowo się rozglądać, każdy nie wie gdzie wzrok zawiesić, zaraz ktoś nie wytrzyma i wrzuci granat, atmosfera bardzo napięta. Uff, ruszył. A może to tylko moja głowa... ( ͡
A o robieniu siedzeń w skodach naprzeciwko siebie (jak metro), gdzie ciężko się na kogoś po prostu nie gapić, to już w ogóle nie wspominam.
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Nie rozumiem narzekania na te siedzenia. Ja rozumiem że niektórzy mają problem z socjalizacją ale żeby robić problem że trzeba się na kogoś patrzeć? Może jest jakiś obowiązek patrzenia w oczy osobie z naprzeciwka? Wtedy faktycznie nie czułbym się komfortowo. No ale kurza twarz,
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Według szefa Skody wyniknęło to z "uwag pasażerów", dlatego tym bardziej krew mnie zalewa jak słyszę narzekania, że na cholerę te miejsca na rowery jak rzadko kto je wozi. No i w ten sposób nikogo nie zadowoliliśmy. Rowerów nie wozimy, miejsc nie mamy a narzekania są i na siedzenia 16T i na 19T. Tylko tych narzekań że trzeba się na siebie patrzeć w 16T ni chu nie rozumiem.
Mirki znak ktoś z Was przepis na chińskie/wietnamskie żarcie jakie robią z lokalach gastronomicznych? Lubię gotować i gotuję dużo, ale nigdy nie udało mi się podrobić tego co tam gotują. słyszałem że cały sukces drzemie w glutaminianie sodu, ale nie chce mi się w to wierzyć do końca. skłaniam się do ku dobremu przyprawianiu. i na ten czerwony słodko kwasny sos też by się przydał przepis.
@cerastes: Tak zapytam na starcie: Chcesz podrabiać ichniejszą szamę na patelni czy jesteś już przygotowany i masz stalowy wok oraz parowar bambusowy? Bez tego ani rusz i jedyne co możesz zrobić chińskiego to fix knorra.
@#!$%@?: @cerastes: Bambusowy nie zostawia tego metalicznego posmaku i nadaje trochę orientalny smak ale to podstawa jeżeli chcesz działać na wieprzowinie/wołowinie. Polska kuchnia chińska polega na prostocie: Zamarynowane mięso najpierw traktujesz w parowarze (często z warzywami twardszymi typu marchewka, por itp.), potem taką przyszykowaną porcję razem z resztą warzyw wrzucasz do woka. Tę samą marynatę rozwadniasz i zalewasz do woka, by ją potem zredukować. Samo smażenie na woku trwa z
@cerastes: Tutaj znajdziesz co nieco na ten temat. Nie pracowałem w chińskiej knajpie chociaż mam kilkoro znajomych którzy pracowali i podsunęli kilka pomysłów. Ogólnie samouk bez kwalifikacji lubiący Polskiego chińczyka. Próbowałem kilka razy potraw chińskich i japońskich "z rodowodem" i muszę przyznać że okropnie smakowały. Co do glutaminianu - za dużo go wpieprzam w przetworzonej żywności żeby go jeszcze do domowej kuchni dodawać.
@Palwed: Z tą #studbaza to bym uważał. Pamiętam jak na zajęciach na #pwr jeszcze kilka lat temu była to jedyna możliwość zachowania swojego projektu. Zero USB, zero neta, tylko makieta i komp ze stacją dyskietek.
@Lotczyk: @leszek_SK: A dostaliście jakiegoś maila potwierdzającego? Cokolwiek? Czuje się wydupczony, podając swoje dane i nie otrzymując żadnego potwierdzenia.
@leszek_SK: Chodziło mi o Mini. Nie powinienem otrzymać jakiegoś maila treści "dziękujemy za udział..."? Wklepałem swoje dane na stronie, zostałem odesłany do strony początkowej i do tej pory żadnej informacji zwrotnej.
Uff, ruszył.
A może to tylko moja głowa... ( ͡
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Nie rozumiem narzekania na te siedzenia. Ja rozumiem że niektórzy mają problem z socjalizacją ale żeby robić problem że trzeba się na kogoś patrzeć? Może jest jakiś obowiązek patrzenia w oczy osobie z naprzeciwka? Wtedy faktycznie nie czułbym się komfortowo. No ale kurza twarz,