Kupiłem wczoraj tatara (taki już niby gotowy do spożycia).
I wszystko było ok, ale...
tutaj zbliżenie...
można robić takiego tatara z mięsa wieprzowego? Jak dotąd słyszałem tylko o wołowinie, przecież wieprzowiny nie wolno ponoć jeść na surowo... (włośnica etc)
Tak jak szynka z indyka albo kurczaka. Nie wiem czemu często się używa nazw nie do tego co normalnie nazywają. Poza tym ciekawi mnie ile to kosztowało. Dobry tatar z dobrej wołowiny jest bardzo drogi w sumie.
@nunusmani: Ponoć tatar to wymysł Tatarów, którzy rankiem koninę kładli między konia a siodło i na obiad mięsko było gotowe, przyprawionę solą z potu konia.
Programiści - kawał mięsa między dupę a fotel i po paru godzinach tatar jak marzenie.
Komentarze (118)
najlepsze
AMA - kupiłem tatara z wieprzowiny
kajam się :(
a jak to się nazywa profesjonalnie? wędlina drobiowa czy jakoś jeszcze inaczej??
Też nie byłem do końca przekonany, ale... jest pyszny :)
Przepis:
Awokado,
Programiści - kawał mięsa między dupę a fotel i po paru godzinach tatar jak marzenie.