Jak rozpoznać dobrą restaurację
i inne ciekawostki zajmującego rozmówcy. Nazwisko Gessler nie musi się kojarzyć z rozwrzeszczaną prostaczką. Jego restauracje z miejsca stają się moimi ulubionymi.
- #
- #
- #
- #
- #
- 139
i inne ciekawostki zajmującego rozmówcy. Nazwisko Gessler nie musi się kojarzyć z rozwrzeszczaną prostaczką. Jego restauracje z miejsca stają się moimi ulubionymi.
Komentarze (139)
najlepsze
Otóż jako syn rolnika i przy tym hodowcy świń moge powiedzieć, że świnie tuczy się do około 115-125 kg i nie więcej, bo potem sprzedaje się je już w niższej klasie za niższą cenę/kg. Wtedy mają po prostu najlepszą mięsność (czyli najlepszy stosunek ilości mięsa do tłuszczu) i nikt o zdrowych zmysłach nie trzyma dłużej tych świń, bo to jest najzwyczajniej w świecie nieuzasadnione ekonomicznie.
I jeszcze apropos żywienia świń. Można je karmić zbożem wymieszanym z koncentratami uzupełniającymi (czyli hormony, regulatory wzrostu, lizyna etc) i wtedy taka świnia urośnie do owych ~120kg w 5 misięcy, będzie miała dużą mięsność i mało
Stary zboczuch! ;)
za 20-30zł też można smacznie zjeść.
proponuje spełniać swoje ambicja nie jedząc 30 dni, chyba że twoją ambicją jest nie jedzenie 30 dni :)
pamiętam odcinek z Wadowic (moja rodzinna miejscowość) w której cisnął wszystkim restauracją itd. że sprzedają fastfood. nie zapomne jednego tekstu: "Zuziu! (chodziło o jedną cukiernio/kawiarnie) nie sprzedawaj mi hamburgerów w tym świętym miejscu!"
i w tym momencie jestem ciekawy, co ja mam w tych wadowicach żreć? kremówki, komunie i popijać winem mszalnym? wtedy będzie odpowiednio "święte"?
facet