Ograniczenie spożycia mięsa w Norwegii
Norweska Agencja Środowiska: nikt nie powinien przekraczać aktualnych krajowych zaleceń żywieniowych i nie powinien spożywać więcej. Mieszkańcy Norwegii muszą przestrzegać zaleceń żywieniowych, jeśli cele klimatyczne mają zostać osiągnięte. Konsumpcja miesa musi być zmniejszona o 75%
dr_gorasul z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 227
- Odpowiedz
Komentarze (227)
najlepsze
Niskiej jakości mięso - parówki z wodą, solą, tłuszczami, zbyt intensywnie leczonych antybiotykami i hormonami wzrostu, mechanicznie zmielonymi odpadami oddzielonymi od kości, plus budą po psie.
Takie prawdziwe czerwone, z małą ilością tłuszczu, z krów żywionych na trawie - jest bardzo zdrowe, ale też nie można jeść tego cały czas.
O ile ktoś nie robi masy, to 100-200 g prawdziwego mięsa na obiad (plus ziemniaki i warzywa wagowo w
@ra2n: Oczywiście, to wcale nie jest wina wszechobecnych ftalanów, mikroplastiku, hormonów czy innych pestycodów wszędzie, gdzie tylko by się obrócić.
A wspomnienie o celach klimatycznych i że jakaś najważniejsza lista najważniejszych środków, to oznacza jedno - jak byli w stanie ukręcić motoryzacji łeb, to i przed gmeraniem nam w talerzach też się nie cofną.
Rejestr prywatnego drobiu też już jest :)