Gotuj z Wykopem! Wydanie specjalne- bimber
Dla Gotuj z Wykopem nastała nowa era zapoczątkowana przez Reddigga i jego metaamfetaminę. Ale nie można żyć samą chemią więc teraz pora na bimber!
![Frollo](https://wykop.pl/cdn/c3397992/Frollo_MmGH1Vpa7T,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- 71
Dla Gotuj z Wykopem nastała nowa era zapoczątkowana przez Reddigga i jego metaamfetaminę. Ale nie można żyć samą chemią więc teraz pora na bimber!
Komentarze (71)
najlepsze
@Frollo szefie a masz coś może o nalewkach na spirytusie ? znajomy w "promocji" ma 0,5l oryginalnego spirolu po 15 zł :D i zamówiłem ostatnio 10 litrów chcę się pobawić w kucharza
1) Wódka herbatówka
2)Wódka jałowcowa
3) Jarzębiak
4) Wódka kawówka
5) Kminkówka "Allasch"
6) Krupnik korzenny
7) Konika domowy
8) Miodówka żołądkowa
9) Morelówka
10) Pomarańczówka
11) Wódka pomarańczówka z korzeniami
12) Owocówka
13) Ratafia (ooo to jest ciekawe!)
14) Wódka "Vesptro"
15) Nalewka wiśniowa i wiśniak
16) Likier angielski
17) Likier "curacao" albo "chartreuse"
18) Likier kawowy bezbarwny
19) Likier
@100piwdlapiotsza:
1 ) Wódka herbatówka
1l spirytusu, 3/4l wina węgierskiego, duży kieliszek śliwowicy, 5 dkg chleba świętojańskiego (rożków), 2 dkg herbaty, 10 dkg cukru, 1/2l wody
zagotować wodę z cukrem i pokrajanym drobno chlebem świętojańskim, po czym wsypać herbatę, dobrze naparzyć; gdy przestygnie wlać do butli ze spirytusem, winem i śliwowicą, wymieszać i przesączyć przez bibułę. Pozostawić na trzy miesiące dla wytrawienia, po tym czasie wódka jest wyborna.
4)
wykop na jutro:
- czego canabis potrzebuje w twojej przydomowej szklarnii: nawożenie, podlewanie, oświetlenie...
- tri-nitrozacja toluenu czy to naprawdę trudne?
- kompot babci Jadzi czyli dlaczego warto sadzić mak
P.S.
jutrzejszy artykuł w TVN:
internet uczy nasze dzieci narkotyzowac się, ustawa o ochronie sieci jest konieczna!!!
ps. jedno wiem na pewno -> destylacja metodą z garnkiem może być niebezpieczna jeżeli w jakiś sposób parujący alkohol się zapali (np.
niestety w pracy nie mogę doinstalować korety pisowni więc możesz spokojnie dopisać mnie do obserwowanych bo mimo starań nie wyłapuję niestety wszystkiego :(
Przepraszam za czepialstwo, ale nie dłóższych, lecz dłuższych!
Pozdrawiam!
Grammar Nazi.
jak to destylowałeś, mrozowo? przecież to 50% start...
@bimbo
jeszcze jak mieliśmy cukrrownie to sporą cześć alkocholu wykonywano z wysłodek, czyli resztek z których nie opłaca się już ekstrakcja cukru ale drożdże jeszcze mogą się pobawić...