Żywność przetworzona vs. nieprzetworzona, ten sam indeks kaloryczny...
Dwudziestu zdrowych ochotników podzielono na dwie grupy. Obydwie każdego dnia otrzymywały trzy posiłki dziennie o takim samym indeksie kalorycznym – zawartość tłuszczy, błonnika, soli i cukru również była identyczna. To, co różniło jadłospisy to stopień przetworzenia.
Qtasus2Wielgus z- #
- #
- #
- #
- #
- 4
Komentarze (4)
najlepsze
1. Tytułują to: "Żywność przetworzona vs. nieprzetworzona. Wyniki testu są zadziwiające!". Byłoby zadziwiające, gdyby przetworzona okazała się zdrowsza.
2. Jak tu się dziwić, że ludzie przytyli, jeżeli jedli 500 kcal więcej niż druga grupa?!?
Jeszcze trochę takich bzdur i będę polecał dodanie domeny do czarnej listy na wykopie.