Ciekawy przepis na suszoną wieprzowinę
Zamiast kupować nie wiadomo co albo nie wiadomo za ile, można samemu coś fajnego przyrządzić. Zajmie to wprawdzie 3 tygodnie, ale podobno warto.
LudzieToDebile z- #
- 6
Zamiast kupować nie wiadomo co albo nie wiadomo za ile, można samemu coś fajnego przyrządzić. Zajmie to wprawdzie 3 tygodnie, ale podobno warto.
LudzieToDebile z
Komentarze (6)
najlepsze
Pierwsza kwestia to jakość mięsa.
Druga to praktyczny brak obróbki. W przypadku większości wędlin mamy do czynienia z obróbką cieplną, konserwującym działaniem związków peklujących (do tego wędzenie które nasącza rożnymi związkami o działaniu konserwującym) a tu mamy samo działanie soli i odwodnienie.
Nie bez powodu w naszym regionie wędliny nawet dojrzewające czy podsuszane są przetwarzane wstępnie.
Kolejna sprawa wieprzowina czy
A taką bym ogolił, teść ma wędzarnię, jak zrobi boczek, łososia czy polędwicę to panie, miód!