Chleb. Tak kiedyś było (1962)
Chleb wypiekany w piekarniach, porcje ciasta są wyrzucane z dużych maszyn do pojemników, przykrywane tkaniną i pozostawiane do fermentacji. Ciasto przechodzi przez maszyny, jest ugniatane i krojone, a następnie formowane.
chrisx z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 87
Komentarze (87)
najlepsze
Pyk, pyk, gotowe.
@derylio1: Ten filmik to świetny odpowiedź na argument kuców że kiedyś nie było sanepidu i było dobrze xD
@Misiakk: Dlatego Brytyjczycy jedzą kanapki z frytkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@FrankTheTank: albo z chipsami i octem, albo z tym, tym i tym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Tankeray: Współcześnie nie da się zrobić "dobrego" jakościowo chleba który będzie tani. Proces produkcyjny jest drogi. Więc albo tani chleb, albo "dobry".
Niedawno Ukrainiec mówił mi, że na Ukrainie to i teraz czerstwy chleb z półek sklepowych wraca do piekarni i się go reaktywuje po przemiale na mąkę. Reinkarnacja. Oprócz żytniego, bo by się nie udał całkiem.