Roślinne burgery w McDonald’s. Partnerem Beyond Meat
Sieć McDonald’s zawarła porozumienie z firmą Beyond Meat zajmującą się wytwarzaniem roślinnych zamienników mięsa. Dzięki umowie w 2021 roku w ofercie McDonald’s mają się pojawić między innymi burgery McPlant stanowiące wegańską alternatywę dla...
beconase z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 265
Komentarze (265)
najlepsze
Tylko wołowinka.
@Superlocrian: liczba osób z celiakią jest z grubsza stała, i szacowana na poziomie 0,7 - 1% populacji. Liczba osób deklarujących się jako (różnego rodzaju, szeroko mówiąc) wegetarianie szacowana jest na >1%, i niesamowicie dynamicznie rośnie - w takich USA, w zaledwie 3 lata ta grupa urosła ponad cztery razy.
Celiakia nie ma takiego potencjału, więc, cóż, sorki. Może kiedyś.
@neoklasyk: można być wege z różnych powodów. Jedni chcą bo jest to wg. nich zdrowsze i oni raczej nie będą jeść w macu. Myślę jednak, że większa część chce być wege z powodów moralnych.
Jadłem burgera z tym subsytytutem mięsa i praktycznie nie do odróżnienia od zwykłego.
Burger ma być z kawałem prawdziwego soczystego mięcha, a nie z tekturą czy inną wegańską kupą.
vivat tradycja, precz z rozsadkiem!