Szkodliwość mleka z zakładów mleczarskich
Powstałe w procesie homogenizacji mikrocząstki tłuszczu są tak małe, że w postaci niezmienionej (niestrawione), samoistnie przenikają przez nabłonek jelitowy do krwi, przyczyniającą się do toksemii – patologicznego stanu, gdy ilość toksyn w płynach ustrojowych przewyższa możliwości ich wydalenia.
k.....l z- #
- #
- #
- 9
Komentarze (9)
najlepsze
Racice i rogi stanowią tak mały odsetek masy ciała krowy, że nie ma to większego
pamiętam mleko z dzieciństwa, gdzie było napisane ze jest pasteryzowane(butelka,folia), a na dzisiejszych jest napisane pasteryzowane-homogenizowane
ze wsi mleczko idealnie zsiada, prawie nie ma serwatki i świetnie orzeźwia i smakuje
te z dzieciństwa można było skwasić, 1/4 to była serwatka, ale było dobre
te dzisiejsze nie kwaśnieje tylko, gnije i śmierdzi jak szambo
kurrrrrwa nie "te" mleko tylko kurrrrwa "to" mleko!!!
poza tym zgadzam się z przedmówcą..
ale mi się ta/to zganiałość podoba więc masz +:)
(swoją drogą - świeże mleko prosto od krowy chwilę po wydojeniu rox)
Niby twarde, niby ladnie wyglada(barwniki) a smak podobny do surowego smalcu...
http://www.biomedical.pl/aktualnosci/producenci-masla-oszukuja-konsumentow-223.html