Januszu!, nie wyrzucaj czerstwego chleba.
1. Odkręć kran w zlewie i wsadź pod wodę...
Kamik-wawa z- #
- #
- #
- 271
- Odpowiedz
1. Odkręć kran w zlewie i wsadź pod wodę...
Kamik-wawa zJanuszu!, nie wyrzucaj czerstwego chleba.
1. Odkręć kran w zlewie i wsadź pod wodę (zimną lub ciepłą, to bez znaczenia) czerstwe pieczywo. Pozwól mu dobrze nasiąknąć. Koncentruj się głównie na zewnętrznej skórce, lecz jeśli woda dostanie się do środka, nic to nie szkodzi.
2. Nagrzej piekarnik do temperatury 150-160 stopni C, następnie umieść w nim namoczone pieczywo (bezpośrednio na kratę do pieczenia), trzymaj w piekarniku przez około 7 minut (jeśli pieczywo jest nasączone bardzo mocno pozostaw na około 10 minut).
3. Zauważ, jak woda z pieczywa przemienia się w parę wodną nawadniając je i powodując, że jest zupełnie jak nowe – wewnątrz miękkie, pokryte chrupiąca skórką. Smacznego!
Pokrojony chleb możesz również mrozić. Potem wystarczy wyjąć potrzebną ilość kromek i wrzucić do mikrofalówki na 40 sekund.
Komentarze (271)
najlepsze
Dziś, jak widzę "żurek w chlebie" i te wydrążone bochenki wyrzucane później na śmietnik, to naprawdę ciężko ni na to patrzeć obojętnie.
Ekspedientka mnie zapamiętała i odłożyła mi bochenek bo do
w powiązanych przepis na kotlet z chleba
serio kryzys idzie
I mnie się już nie marnuje praktycznie w ogóle pieczywo
A bardzo czerstwe kromki w jajo i na patelnię na niewielkiej ilości oleju ( ͡° ͜ʖ ͡°)