Jakaś masakra... Pamiętam, że jak mieszkałem poza Polską, to wiozłem sobie butelkę żołądkowej i Żubrówki. Żołądkowa po wsadzeniu do zamrażalnika mającego około -30% gęstniała (40%), ale nigdy nie pojawiał się lód. gdzieś z 8 lat temu przywożę - wytrąca się woda (lód), dodatkowo dziwnie smakuje. Myślałem, że jakąś oszukaną na lotnisku dostałem - a już wtedy miała z 38%.
Miała zdaje sie 34procent. Ja juz jej nie kupuje. Co innego setka przy 40voltach a co innego 90tka przy 30. Nawet się tego nie poczuje. Fakt ze w smaku w porzadku ale korby w głowie zero
Hmm... a czy w ogóle w Polsce można legalnie produkować alkohol w takich niestandardowych butelkach? Pomijając fakt, że technicznie rzecz biorąc nie jest to wódka to myślałem, że napoje spirytusowe nie mogą być sprzedawana w opakowaniach innych niż:
50ml, 100ml, 200ml, 350ml, 500ml, 1000ml i 1500ml
Ktoś może zapodać jakąś informacją na ten temat, bo nie mogę nic o tym w internecie znaleźć?
Komentarze (190)
najlepsze
Ten trunek nie powinien zamarznąć
Pomijając fakt, że technicznie rzecz biorąc nie jest to wódka to myślałem, że napoje spirytusowe nie mogą być sprzedawana w opakowaniach innych niż:
50ml, 100ml, 200ml, 350ml, 500ml, 1000ml i 1500ml
Ktoś może zapodać jakąś informacją na ten temat, bo nie mogę nic o tym w internecie znaleźć?