Czytajcie składy żywności, którą kupujecie! Ciąg dalszy...
Pamiętacie moje znalezisko na temat źle opisanego salami z Lidla? Jeśli nie to polecam przeczytać LINK DO ZNALEZISKA Sprawa zrobiła się głośna i Lidl odpowiedział na zarzuty słowami redaktora Wirtualnej Polski w artykule pod adresem KLIK! Dziś moja różowa, gdy byliśmy w Lidlu znalazła Salami...
q.....2 z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 166
Komentarze (166)
najlepsze
7 razy patrzyłem, i zastanawiam się czemu na etykiecie jest glutamiNINAN a nie glutaminian ? Ktoś coś? Błąd Lidla?
Z drugiej strony, trzeba mieć fantazję żeby kupować wędliny, a tym bardziej wędliny ze sklepów tego typu (chyba bardziej świecący jest tylko atomowy reaktor doświadczalny pod Warszawą).
Hola Panie i Panowie, jakkolwiek glutaminian sodu, to znany od tysięcy lat i powszechny smak umami, tak glutaminiNAn sodu, jak stoi w składzie tego salami, jest już nie lada zagadką. Google na to hasło ma 11 (słownie: JEDENAŚCIE) wyników. Może to literówka. Może różnica jest taka sama jak między cukrem waniliowym a cukrem waniliNInowym. A może dużo gorsza.