1. Producenci zaczynają od wytworzenia najtańszych olei roślinnych wytworzonych przy użyciu wysokich temperatur i ciśnienia. W ten sposób powstają takie oleje jak rzepakowy, kukurydziany, bawełniany, krokoszowy, sojowy. 2. Resztę tłuszczu wydobywa się z roślin przy użyciu rakotwórczego rozpuszczalnika heksanu. 3. Zjełczały podczas ekstrakcji olej jest oczyszczany przy użyciu pary. Niszczy to przeciwutleniacze i witaminy, pozostawia zaś pestecydy i rozpuszczalniki. 4. Oleje są mieszane z drobno zmielonym
@sebnysa: ja swój wkleiłem z uwagi na omawiany w filmie proces. Uznałem, że ten o którym wspomina jeden z mówców wymaga doprecyzowania, co zdecydowanie podnosi przejrzystość wypowiedzi.
Znowu ten inżynierek? Nie cierpię zięby, ponieważ łże jak pies, swoje historie wpaja w głowę co wątlejszym psychicznie jednostkom czym powoduje grube upośledzenie tychże jednostek. Jednocześnie w tym co robi posówa się do głupich praktyk, i tak na przykład w swoim przemówieniu na temat tłuszczy coś bełkocze o wielonienasyconych tłuszczach jakie to są one nie dobre, i że w ameryce już je wycofują i tak dalej, tymczasem w polskim internecie ciężko znaleźć
Komentarze (7)
najlepsze
1. Producenci zaczynają od wytworzenia najtańszych olei roślinnych wytworzonych przy użyciu wysokich temperatur i ciśnienia. W ten sposób powstają takie oleje jak rzepakowy, kukurydziany, bawełniany, krokoszowy, sojowy.
2. Resztę tłuszczu wydobywa się z roślin przy użyciu rakotwórczego rozpuszczalnika heksanu.
3. Zjełczały podczas ekstrakcji olej jest oczyszczany przy użyciu pary. Niszczy to przeciwutleniacze i witaminy, pozostawia zaś pestecydy i rozpuszczalniki.
4. Oleje są mieszane z drobno zmielonym