Jestem Piwowarem Domowym
Jesteśmy piwowarami domowymi, warzymy piwo w domu i chcemy się tą radosną wieścią podzielić z całym światem. Ze wszystkimi, którzy są zmęczeni piwną monotonią, którą serwują nam wielcy polskiej branży piwowarskiej. Ten film to nasz manifest.
![](https://wykop.pl/cdn/c3397992/kopyr_nBdVTewjDf,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- 93
Komentarze (93)
najlepsze
:)
I sleep all night and i brew all day :D
He sleeps all night and brews all day!
Polecam piwka mniejszych, lokalnych browarów jak np. Ciechan niepasteryzowany z Ciechanowa, Lwówek Śląski czy np. już bardziej znana Perła Chmielowa. Łomża (ale zwykła, nie eksport) też całkiem całkiem.
Kiedyś pysznym piwem był Żlaty Hrad teraz niestety się psuje..;/
Piwo tysiące lat nie było filtrowane i jakoś nie oślepli. :D
Miło wejść do piwnicy w której ma się 34 skrzynki różnych gatunków piwa. :) Ale ostrzegam, dla ludzi o mocnych nerwach - uczucie, kiedy trzeba wylać 20 butelek gotowego, ale "zakażonego" trunku... Ehh... Lepiej nie gadać...
Chciałem zapytać czy żona jest elementem koniecznym w procesie warzenia piwa?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam piwowarów :)
W Katowicach też jest, zapraszam :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Piwo_kozicowe
http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=71131
O takie wykopy walczyłem
Dla leniwych:
http://toys4boys.pl/Maszyna-Piwosza-item2114.html
http://www.video.banzaj.pl/film/4245/maszyna-piwosza---zrob-sobie-piwo-sam/
Tylko że tam piwo otrzymuje się w ciągu 7- 10 dni, a na nagraniu jeden koleś śmieje się z czasu wynoszącego kilkanaście dni, a inny chwali się, że jego piwo leżakuje miesiącami... Poza tym cena jest wysoka, tutaj jest taniej: http://www.homebrewing.pl/zestawy-sprzetowe-c-3.html
Czy występujący w chmielu ksantohumol zmniejsza ilość testosteronu, albo źle wpływa na niego w organizmie zdrowego człowieka? http://wiadomosci.onet.pl/2114271,69,item.html
Ksantohumolu jest w piwie niestety bardzo mało. A niestety dlatego, że ma bardzo silne właściwości antykancerogenne.
W dużych browarach zamiast chmielu w granulacie czy szyszkach używa się ekstraktu chmielowego. Problem zresztą jest szerszy, ze względu na chęć przypodobania się pokoleniu
Produkuję bamberek, Żadna wódka niema najmniejszego polotu zarówno w smaku ,aromacie jak i mocy trunku,ponieważ stosuje receptury które za pomocą doświadczeń starszych ludzi (dziadków przyjaciół i wujków) i wielokrotnych próbach udoskonaliłem i uznałem za najlepsze czyli jakieś 8 rodzajów, o różnej mocy i aromacie. mam dopiero dwadzieścia parę lat ale mam duże doświadczenie, Przyjaciele moi którzy to pili mówią że jest to najlepszy
Mam dość badziewia ze sklepu, które smakuje tak samo bez względu na to, czy kosztuje 1,3 zł czy 5 zł.
Szkoda, że nie mogę wykopać więcej razy.
Rośnie spożycie piwa z browarów lokalnych, może i domowi przeżyją swoje chwile.
I wszystko fajnie, ale podkład muzyczny to tragedia :D
Ale trzeba przyznać, że piwa z regionalnych browarów też ostatnimi czasy jest smakowite, żałuję, że wcześniej nie odkryłem browara Fortuna, czy Czarnkowa - po prostu cud miód.
http://www.browamator.pl/lista.php?grupa_p=13&menu_pwd[163923]=%2F3&sbl=