Słabe takie subiektywne badanie twardości pod naciskiem ręki. Należałoby użyć jakiegoś przyrządu do pomiaru twardości. Z samego testu nic nie wynika, bo miękkość masła nie mówi nic o jego składzie. Nie wiadomo jaki to tłuszcz. Wielu producentów używa tłuszczu roślinnego i umieszcza na opakowaniu zawartość tłuszczu 82% – jest tłuszcz? Jest. Nie wiadomo też co jest w pozostałych 18%. Kolejna rzecz – kolor masła też o niczym nie świadczy. Do masła dodawany
Widać, że sporo pracy poszło w przygotowanie filmiku, jednak ten test nie wnosi wiele do dyskusji - porusza tylko praktycznie problem wyglądu masła i jego smarowności. To że etykiety trzeba sprawdzać, bo producenci oszukują wie chyba każdy.
Być może masło to zwyczajnie niewdzięczny temat do testów.
@mylo89: Test jest ok bo pokazuje po prostu jak masło się zachowuje po czasie. Ale ogólnie to nie wiem czy ktoś ma z tym problem, ja używam margaryny z lodówki i spokój ze wszystkim a nazywa sie masło roślinne. Masło margaryna ( ͡°͜ʖ͡°)
Komentarze (30)
najlepsze
Być może masło to zwyczajnie niewdzięczny temat do testów.