Czy ktos z was czytal ten raport, ktory jest podawany jako zrodlo? Wiekszosc z substancji o ktorych mowa w linkowanym wykopie jest dodawana do jogurtow, ale kolorowych. Owocowe, czekoladowe - ogolnie do jogurtow smakowych. Wiec jest to troche (albo bardzo troche) manipulacja bo artykul ze zrodla w 90% mowi o jogurtach smakowych produkowanych w stanach, oraz o jogurcie greckim z dodatkiem cukru. Nie ma slowa o jogurtach naturalnych, ktorych sklad w Polsce
skurywysyny nawet "naturalnymi" jogurtami nas trują ! To jest własnie efekt globalizmu i przejmowania małych lokalnych firm przez korporacje. Kasa, kasa, kasa, tyle się dla nich liczy. a my możemy jeść gówno, dla nich to bez różnicy. Kiedy socjalistyczna unia podpisze TTIP (a może już podpisała o czym nie wiemy) - takie gówno udające jedzenie zaleje nas.
Komentarze (29)
najlepsze
Wiekszosc z substancji o ktorych mowa w linkowanym wykopie jest dodawana do jogurtow, ale kolorowych. Owocowe, czekoladowe - ogolnie do jogurtow smakowych.
Wiec jest to troche (albo bardzo troche) manipulacja bo artykul ze zrodla w 90% mowi o jogurtach smakowych produkowanych w stanach, oraz o jogurcie greckim z dodatkiem cukru.
Nie ma slowa o jogurtach naturalnych, ktorych sklad w Polsce
TRUJO TRRRUUUUJJJJOOOO!!!!
To jest własnie efekt globalizmu i przejmowania małych lokalnych firm przez korporacje.
Kasa, kasa, kasa, tyle się dla nich liczy. a my możemy jeść gówno, dla nich to bez różnicy.
Kiedy socjalistyczna unia podpisze TTIP (a może już podpisała o czym nie wiemy) - takie gówno udające jedzenie zaleje nas.
Zgadnijcie jakie marki zamykają listę ;)
Szkoda tylko, że badania nie były robione na rynek europejski - byłoby ciekawiej.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cornucopia_Institute