Dlaczego stopiony ser żółty smakuje lepiej?
Nie, nie ma tu odpowiedzi. Jest tylko pytanie. Szukałem wszędzie, ale z marnym skutkiem. Być może ktoś na wykopie zna odpowiedź.
![dziczku](https://wykop.pl/cdn/c3397992/dziczku_lfysfQpvXI,q52.jpg)
- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 10
Nie, nie ma tu odpowiedzi. Jest tylko pytanie. Szukałem wszędzie, ale z marnym skutkiem. Być może ktoś na wykopie zna odpowiedź.
Komentarze (10)
najlepsze
ale piwo to wolę zimne ;>
"W czasie dojrzewania sera tworzy się w nim kwas mlekowy, a następnie występuje rozkład białek i tłuszczów z tworzeniem się substancji nadających charakterystyczny smak i zapach. Powstające gazy, głównie dwutlenek węgla, tworzą "oczka" wewnątrz sera."
Żródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ser
Ps. To tylko przypuszczenia, poprawcie mnie jeśli