"Prawdziwy kefir? Czy ktoś wie o czym mówi? Kefir powinien mieć rzadką konsystencję, taką do picia, zagęszczanie napoju typu kefir zostało wprowadzone przez mleczarnie ze względu na konsumentów, którzy nie chcieli kupować napoju do picia. Kefirem nie powinno się najadać tylko orzeźwić. I co najważniejsze...kefir jest produktem, gdzie zachodzi fermentacja mlekowo - alkoholowa, a mówiąc jaśniej to oznacza, że skoro tworzy się alkohol, oczywiście niewielkie ilości, wówczas taki produkt gazuje, a
Jeden z tematów na forum. Polecam przejrzeć inne tematy. Przeanalizowałem to całe forum dość dokładnie i oczka mi się otworzyły. W tym temacie, zaciekawił mnie wpis gościa 2009-06-04 07:46:58.
Komentarze (4)
najlepsze
Nie ma na tym forum jakiś strasznych wiadomości, który by mogły niepokoić. Kefir jak kefir.
"Prawdziwy kefir? Czy ktoś wie o czym mówi? Kefir powinien mieć rzadką konsystencję, taką do picia, zagęszczanie napoju typu kefir zostało wprowadzone przez mleczarnie ze względu na konsumentów, którzy nie chcieli kupować napoju do picia. Kefirem nie powinno się najadać tylko orzeźwić. I co najważniejsze...kefir jest produktem, gdzie zachodzi fermentacja mlekowo - alkoholowa, a mówiąc jaśniej to oznacza, że skoro tworzy się alkohol, oczywiście niewielkie ilości, wówczas taki produkt gazuje, a