Wojciech Cejrowski USA - "Kura"
Tym razem Cejrowski jest w Pensylwanii, gdzie pokazuje jak oprawić kurę oraz opisuje ich codzienne życie.
h.....s z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 184
Tym razem Cejrowski jest w Pensylwanii, gdzie pokazuje jak oprawić kurę oraz opisuje ich codzienne życie.
h.....s z
Komentarze (184)
najlepsze
PS
łapek nigdy nie jadłem, zawsze są wyrzucane razem z łbem i wnętrznosciami psu, niech tez cos ma od życia;)
ps2
apropos tego kuperka, ktory lubił dziadek Cejrowskiego. On też sie nie bardzo nadaje do rosołu bo jest mega tłusty i gorzki.
Tam kura produkuje łój,
@nunu85: Od kilku lat nie jem mięsa. Nie jem mięsa bo mieszkając w mieście mam dostęp praktycznie tylko do mięsa z fabryk mięsa. Jajka kupuję tylko z wolnego wybiegu. Planuję kupić dom na wsi - wtedy będę jadł kury i inne zwierzęta, które są wyhodowane,
"kura zje robaka, wtedy jajko jest wyżej kaloryczne, bo lekko mięsne" :D
Obcinanie lotek u obu skrzydeł jest bez sensu. Kurze szybko odrosną i zaraz znowu będzie latać.
Poza tym Jak się obetnie oba, to kura dalej jako-tako jest wstanie przefrunąć przez płot.
Tak samo w ZOO ptakom (kaczkom, pelikanom itd.) podcina się jedno skrzydło, bo z dwoma obciętymi sobie poradzą.