Wiem, że witamina C to nie bakteria, ale jak będziecie chorzy to pamiętajcie - 70 stopni C i po niej, więc gorąca herbata z cytryną to nie jest dobry pomysł.
@Henryk052: podobnie z miodem, który pije się nierzadko z herbatą - gorącą. Niestety, dobroczynnych właściwości enzymów z których miód słynie niewiele pozostaje - niszy je temp. 80 st. Ale nie przeszkadza to ludziom mówić pomógł mi miód z herbatą. Takie tam, placebo i autosugestia ludzi wierzących że zadziałał we wrzątku, choć nie miał prawa ;)
@Henryk052: ja słyszałem, że nie 70, a 40 stopni. I to w dodatku nie tylko witamina C... Zresztą miód też traci swoje magiczne właściwości powyżej tej temperatury.
Komentarze (19)
najlepsze
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora