Smutna rzecz jest taka, ze mialem u siebie w miescie tez zajebista bude z hamburgerami. Za 10zl dostawalem zawsze mega duzego hamburgera z milionem dodatkow i mozna bylo sie tym najesc, a wresz przejesc. Po kilku latach dobrego prosperowania facet zmarl i gosc, ktory teraz tam robi hamburgery sprzedaje cos podobnego do cheeseburgera z mcdonalds i tez chce za to 10zl... porazka :(
@Iudex: Z tego co mi wiadomo nie tak łatwo dostać sie do programu. W Kieleckich gazetach od paru tygodni pojawiała sie informacja o tej rewolucji, w ciągu remontu też non-stop trąbiono i tym... A wyszło jak widać..
Bo tak się składa, że Gessler, w przeciwieństwie do Ramsay'a, jest tylko restauratorką, a i tak nie do końca. Restauracje przejęła po mężu, więc w sumie gówno wie, jak to wygląda od strony kogoś kto sam do tego dochodził, bo ona jechała na nazwisku. Może i pojęcie jakieś ma o potrawach, ale jeśli chodzi o gotowanie, to śmiem wątpic czy jej wiedza jest tak obszerna jak próbuje to wmówić. Ona, jedyne co
@vechi: A wg mnie w polskich warunkach taki bardzo dobry kucharz by się marnował - ona nie robi rewolucji w samych drogich lokalach, tylko w wielu takich, które są po prostu przystępnymi knajpami - i jeżeli jedzenie tam jest niedobre, to do jego poprawy trzeba wiedzy, której brakuje kucharzom, a która jest dość podstawowa. Jeżeli burger ma kosztować kilkanaście zł to nie robisz go z dodatkiem foie gras ani z niczym
Trochę prawdy jest w tym to fakt. Ale, ostatnio bardzo modne w internecie jest nienawidzenie i opluwanie Magdy Gessler i Artura Szpilki :) Do tego filmik, gdzie przed każdym słowem jest k$@!a albo p!!!@#@ony i mamy gotowy hit. Gawiedź klaszcze, gwiżdże i potupuje z zachwytu.
Wydaje mi się że z tą nazwą i generalnie "amerykańskim" klimatem chodzi o to żeby przyciągnąć te lepsze 'szalone' licea i ludzi do mniej więcej 22. lat. Chcą być we wszystkim podobni do rówieśników ze Stanów to i ich szamę muszą mieć. Może ta Gessler nie jest taka słaba i popatrzyła na lokalny rynek ;)
Od jakiegos czasu robie hamburgery w domu sam. Poczawszy od bulek, przez mieso az po sos. Jest tanio, smacznie, bez chemii. Jezeli nie jestem (i mam nadzieje, ze nie bede) ekstremalnie sytuacja zmuszony, hamburgera poza domem nie kupuje.
Komentarze (224)
najlepsze
http://allrecipes.pl/przepis/2159/bu-ki-do-hamburger-w-i-hot-dog-w.aspx