@Analityk: Gimbusy Cię zminusowali, bo nie wiedzą że żadnego ruska zwykła wódka nie krzywi.
Pozwolę sobie im wytłumaczyć:
Temperatura topnienia alkoholu etylowego: −114,3 °C
Temperatura topnienia wody: 0 °C
najprawdopodobniej woda się wykrystalizowała i odzieliła od alkoholu. Podobny efekt można zauważyć mrożąc niektóre napoje słodzone, przy odmrażaniu najpierw będziemy pić prawie sam cukier (słodzik?) a później resztę.
Włożyliśmy flaszkę wódki do zamrażalnika po tygodniu zamarzła, więc dziwota bo może podrobiona jakaś czy coś.
Więc powtórka kolejna inna butelka plus termometr, termometr wskazał poniżej -30 stopni, a nowa butelka również po jakimś czasie zamarzła, nie nastąpiło oddzielenie się wody od spirytusu.
Poza tym, jakby było tak fajnie to destylacja była by procesem zbędnym.
Wpada rasowy Rusek z budowy i zamawia szklankę spirytusu. Barman otwiera lodówke, wyjmuje zamrożoną butelkę i nalewa do szklanki. Rusek wypija robi "huuu" i nic.
Murzyn krzyczy:
- Dla mnie to samo!
Barman nalewa, murzyn wypija, zaczyna się skręcać, wymiotować kaszleć, łzy mu ciekną, a Rusek klepie go po plecach i pyta:
Komentarze (103)
najlepsze
Różnice w odbiorze temperatur
+ 20°C Grecy zakładają swetry (jeśli je tylko mogą znaleźć).
+ 15°C Jamajczycy włączają ogrzewanie (oczywiście jeśli je mają).
+ 10 C Amerykanie zaczynają się trząść z zimna.
Rosjanie na daczach sadzą ogórki.
+ 5°C Można zobaczyć swój oddech.
Włoskie samochody odmawiają posłuszeństwa.
Norwedzy idą się kąpać do jeziora.
- 5°C Francuskie samochody odmawiają posłuszeństwa
- 273°C Zero absolutne. Prawnicy wkładają ręce do SWOICH kieszeni.
Pozwolę sobie im wytłumaczyć:
Temperatura topnienia alkoholu etylowego: −114,3 °C
Temperatura topnienia wody: 0 °C
najprawdopodobniej woda się wykrystalizowała i odzieliła od alkoholu. Podobny efekt można zauważyć mrożąc niektóre napoje słodzone, przy odmrażaniu najpierw będziemy pić prawie sam cukier (słodzik?) a później resztę.
@kerfuc:
Włożyliśmy flaszkę wódki do zamrażalnika po tygodniu zamarzła, więc dziwota bo może podrobiona jakaś czy coś.
Więc powtórka kolejna inna butelka plus termometr, termometr wskazał poniżej -30 stopni, a nowa butelka również po jakimś czasie zamarzła, nie nastąpiło oddzielenie się wody od spirytusu.
Poza tym, jakby było tak fajnie to destylacja była by procesem zbędnym.
Murzyn krzyczy:
- Dla mnie to samo!
Barman nalewa, murzyn wypija, zaczyna się skręcać, wymiotować kaszleć, łzy mu ciekną, a Rusek klepie go po plecach i pyta:
- Szto małpa, za zimne??