Do jedzących kaszankę, czy to smażoną czy to z grilla. Najlepszą krew na kaszankę pozyskuje się jak krew spływa z przytomnego świniaka i tak robi się od wieków. Tak samo jak homara czy raki do gotowania wrzuca się żywe czy też kurę na rosół na wsi ubija się podcinając gardło. Steki z krów zabitych przez poderżnięte gardło nie mają skrzepów.
Od wieków ubija się zwierzęta w ten sposób, na całym świecie. Nagle
w "to nie jest kraj dla starych ludzi" ten morderca zabijał takim pneumatem do zabijania krów :>
ale fakt, niezbyt przyjemnie się to ogląda, pierwszy sposób humanitarny jest ok, szybko i bezboleśnie, a ten ubój rytualny to jakaś kpina... eh. nie rozumiem tylko co jest bardziej "rytualnego" w zabiciu przez gigantyczną maszynę niż pojedynczy 'strzał' w głowę..
@Dolan: To, że tamto jest mniej niż sekundę, a te z poderżnięciem gardła trwa pewnie kilka minut. Coś jeść trzeba, ale można to zrobić jak widać w sposób szybki.
-Ostrzeżenie: Zachowaj kulturę wypowiedzi. Przekleństwa nie są mile widziane w naszym serwisie i ich nadużywanie może prowadzić do zablokowania konta. - Widzę że cenzura dociera też tutaj , nie mam pytań.
Zapraszam na swieze miesko halal na Al. Krakowska w Warszawie. Wszystkie zwierzeta mialy poderzniete gardlo przez muzulmanina. To samo mieso mozecie znalezc w kazdym kebabie. Smasnego.
Komentarze (182)
najlepsze
Od wieków ubija się zwierzęta w ten sposób, na całym świecie. Nagle
ale fakt, niezbyt przyjemnie się to ogląda, pierwszy sposób humanitarny jest ok, szybko i bezboleśnie, a ten ubój rytualny to jakaś kpina... eh. nie rozumiem tylko co jest bardziej "rytualnego" w zabiciu przez gigantyczną maszynę niż pojedynczy 'strzał' w głowę..
-Ostrzeżenie: Zachowaj kulturę wypowiedzi. Przekleństwa nie są mile widziane w naszym serwisie i ich nadużywanie może prowadzić do zablokowania konta. - Widzę że cenzura dociera też tutaj , nie mam pytań.