Chleb sitkowy i zaciemniacze. Jak odróżnić dobry chleb od dobrej ściemy?
Ściemniacze - tak powinno nazywać się niektrych właścicieli piekarń. Mam podstawy by tak ich nazwać.
Adamvs z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 7
Ściemniacze - tak powinno nazywać się niektrych właścicieli piekarń. Mam podstawy by tak ich nazwać.
Adamvs z
Komentarze (7)
najlepsze
W produkcji mąki razowej nie ma odpadu w postaci otrąb. Więc mąka razowa jest w hurcie tańsza od białej ("pytlowej", "sitkowej", czy jak tam ją kto nazwie).
W detalu oczywiście inaczej to wygląda, bo popyt na mąkę żytnią czy razową jest mały i dotyczy hobbistów. Więc handlowcy detaliczni cwaniakują.
Natomiast produkcja chleba na mące
Zwróćcie uwagę na alkohole gdzie nie trzeba podawać składu (piwa, wódki) ale jest określenie zawiera słód
więc na chwile obecną preferuję ciabatty :)