Chleb sitkowy i zaciemniacze. Jak odróżnić dobry chleb od dobrej ściemy?
Ściemniacze - tak powinno nazywać się niektrych właścicieli piekarń. Mam podstawy by tak ich nazwać.
Adamvs z- #
- #
- #
- #
- #
- #
- 7
Ściemniacze - tak powinno nazywać się niektrych właścicieli piekarń. Mam podstawy by tak ich nazwać.
Adamvs z
Komentarze (7)
najlepsze
W produkcji mąki razowej nie ma odpadu w postaci otrąb. Więc mąka razowa jest w hurcie tańsza od białej ("pytlowej", "sitkowej", czy jak tam ją kto nazwie).
W detalu oczywiście inaczej to wygląda, bo popyt na mąkę żytnią czy razową jest mały i dotyczy hobbistów. Więc handlowcy detaliczni cwaniakują.
Natomiast
Zwróćcie uwagę na alkohole gdzie nie trzeba podawać składu (piwa, wódki) ale jest określenie zawiera słód
więc na chwile obecną preferuję ciabatty :)