Wpis z mikrobloga

Pytanie do znawców i osób, którym nie obca jest #gitara :

zamierzam zacząć uczyć się grać na gitarze, jaki sprzęt możecie polecić dla osoby, która kompletnie się nie zna i dopiero zaczyna. Czy taka gitara niskobudżetowa zakupiona w sklepie muzycznym się sprawdzi, czy lepiej wziąć od razu coś lepszego?
  • 9
  • Odpowiedz
@kaziu12: Dopisz o jaką gitarę ci chodzi. Mi się wydaje, że w przypadku klasyka niskobudżetowa się sprawdza. Sam uczyłem się grać na strasznie starej gitarze, która stała w domu od lat i było całkiem ok.
  • Odpowiedz
@kaziu12: Jeśli masz samozaparcie i wiesz, że będziesz grał mimo niepowodzeń (i podejrzewasz, że masz przyzwoity słuch muzyczny), to bierz coś w okolicach 1000 zł. Jak się wciągniesz, to będziesz miał sprzęt na lata. Do tego nie będziesz się męczył z kaleczącymi palce progami, słabym strojem etc. No i gitara będzie przyzwoicie brzmiała i wyglądała.
  • Odpowiedz
@Pzanty: gitarę miałem w rękach tylko przy jakiś imprezkach u znajomych, Jestem kompletnym nowicjuszem, mam zamiar co najmniej 6 miesięcy męczyć tę gitarę w samotności lub przy niewielkim udziale znajomych.
  • Odpowiedz
@kaziu12: A potem porzucić? Ja bym wtedy nie decydował się w ogóle na zakup. Za 600 zł coś pewnie znajdziesz, co nie będzie wstydliwym kartonem z hipermarketu. Tylko wcześniej każ np. gościowy ze sklepu coś na niej zagrać.
  • Odpowiedz