Wpis z mikrobloga

Emerytura mojej babci jest 1600 zł , po dokładnych obliczeniach na leki i jedzenie nie starcza do końca miesiąca babci potem która musi się zadłużać albo nie stać ją w barach mlecznych , dobrze że ma wnuków takich jak ja a nasza starość ? jak będzie wyglądać jeszcze biedniej #!$%@?ło #polityka #rzad #tusk
  • 21
  • Odpowiedz
@ArktycznaMalpa: jak leki będziesz kupować za 500 zł i za mieszkanie ponad 700 stów to nawet emeryturka 2000 zł ci nie wystarczy mówię ci , szaleństwo jest takie że emeryci już niektórzy tak mają , emeryturka 1300 zł a wszystko inne 1600 jak tu żyć , myślę kupił bym gnata gdzieś od cyganów za 1000 zł i #!$%@?ł sobie w łeb
  • Odpowiedz
@ArktycznaMalpa: Przeciętna emerytura w 2013 wynosiła niecałe 2000 zł brutto, czyli właśnie około 1600 zł netto. Co za tym idzie moje stwierdzenie w żadnym stopniu nie mijało się z prawdą.
  • Odpowiedz
@ArktycznaMalpa: Jesteś aż takim debilem czy tylko udajesz? W przypadku emerytur średnia leży skrajnie blisko mediany, bo dysproporcje w emeryturach są bardzo małe.

Dlatego też podaje się wartość przeciętną, którą śmiało można traktować jak medianę.
  • Odpowiedz