Wpis z mikrobloga

@mocniak: Wygląda na zimne kule GPU lub walniętą taśmę matrycy. Powiedz jedno, karta graficzna nvidii?

Spróbuj podłączyć pod zewnętrzny monitor. Jeśli obraz będzie ok to będzie to taśma matrycy, jeśli nie to zimne kule pod GPU.
  • Odpowiedz
@mocniak: pod spodem sprzęt się podnosi, obstawiam taśmę matrycy lub samą matrycę. Możesz spróbować naprawić, albo rozbierz i sprzedaj na części. W punkcie przyjmowania elektrozłomu jeszcze dopłacisz do "złomowania", a oni i tak rozbiorą i sprzedadzą na części.
  • Odpowiedz
@miomol: podłączam pod vga i na zewnętrznym monitorze ciemno (na laptopowym bez zmian) więc chyba tak nie sprawdzę.

@naprawalaptopow: dobrze wam z oczu patrzy więc zaraz przeklepię się przez waszą stronę i wyślę go do was.
  • Odpowiedz
@mocniak: W takim razie wykluczamy usterkę płyty głównej. Jeśli nie masz gwarancji, spróbuj delikatnie rozkręcić i przeczyścić złącze matrycy i taśmę i/lub docisnąć tył obudowy matrycy. Da to pewien obraz usterki ale generalnie z tego co widzę to z częściami do tego laptopa jest tragedia. Matryce tylko na ebayu, taśm nie ma wcale. Ale takie uroki laptopów Sony. Mam Vaio PCG-887M i też nigdy części do niego nie było, dzisiaj robi
  • Odpowiedz
@mocniak: Dać się da zawsze. Kiedyś znajomy mi dał do zrobienia właśnie takiego laptopa. Rozwaliłem całą taśmę i wlutowałem "żyłki" z kabla IDE (bardzo cieniutkie przewody), ale to trzeba mieć trochę skilla w lutowaniu. Niemniej jednak się da, laptop śmiga już 5 lat. Tak więc życzę powodzenia :)
  • Odpowiedz
@naprawalaptopow Po jakim czasie zwykle odpowiadacie na zgłoszenie? Wydawało mi się, że w formularzu było coś o godzinie w dniu roboczym ;-) Nie, żeby mi się spieszyło, ale boje się, że o mnie zapomnieliście ()
  • Odpowiedz