Aktywne Wpisy

placebo_ +71

duzy_gracz +13
To jest beka, że jak szaraczkowi jakieś mendy przejmą ziemie przez zasiedzenie, to nie ma problemu. Ale jak miastu coś takiego się przydarzy, to typa skuwają w kajdanki, nasyłają cały aparat medialny i stawiają zarzut 10 lat. Mam nadzieję, że rolnik otrzyma uczciwy proces i zdoła udowodnić swoje racje. Nikogo to już pewnie nie będzie obchodzić, bo prezydent Gliwic zmieni się do tego czasu kilka razy i wszyscy o tym zapomną, ale

Czym się różni:
od:
?
Druga opcja od razu zeruje 10 kolejnych bajtów czy co? Bo jak dla mnie to i to i to to zwykły wskaźnik. :< A może w tym drugim przypadku ten wskaźnik jest stały i nie można po nim iterować?
Co do pierwszej opcji mogę przecież iterować i pisać po pamięci w przód i i tak nic nie nadpiszę więc nie widzę sensu istnienia opcji drugiej. :P No chyba że się mylę.
Róƶnica: wartość wskaźnika moƶesz zmienić. Tablicy nie. (moƶesz zmienić wartości elementów tablicy)
@Toczen: no dzięki stary.
@2f1i: Close, but no cigar. Zaleƶy jak
tablica 10 zmiennych nie róƶni się od 10 zmiennych tego typu obok siebie, czy to na stosie, czy na stercie.
Inaczej
Chyba muszę iść do Ciebie na korepetycje, ile bierzesz za godzinę? :D
to ustaliliśmy już że alokujemy na stosie, natomiast gdybyśmy użyli operatora new, na stercie. Problem w tym że zastanawia mnie co tak naprawdę dzieje się podczas alokacji na stosie. Czy te 10 kolejny bajtów jest w jakiś sposób zarezerwowanych, czy czym ta alokacja tak po prawdzie jest?