@MajkiFajki: ja tego próbowałem w zeszłym roku.. ogólnie wylewasz paciaję na mięcho odstawiasz i już.. niby dają radę.. ale zrobione własnoręcznie zawsze będzie lepsze ;) poza tym marynata do karkówki wcale nie jest taka czasochłonna...
@monkeyshrines: @gnida84: "Na bazie oleju" - znając życie są na bazie azbestu - chodzi o to, żebym nie musiał kupować skrzynki różnych gówien tylko po to, żeby z każdego składnika wziąć szczyptę aby zrobić marynatę ;)
@PanJakubek: Marynata Prymat sprawdziła się zajebiście :) Dzięki! Ale mam kłopocik. Ona się tak "obkleja" - potem jak kawałek mięsa ląduje na tacce na grillu, to część marynaty się zwęgla :< Jak temu zaradzić?
i jeszcze coś - pierś z kurczaka przejdzie taką marynatą i będzie miała jakiś smak?
Dymy kończą się tam, gdzie komuś może stać się realna krzywda. To co zrobił Tyburski były bardzo niebezpieczne i jako koneserowi patologi jest mi smutno. Należy to potępić.
Ktoś to testował? Chodzi mi o płynne gotowe marynaty
http://prymat.pl/produkty/marynaty/marynata-plynna-grillowa
http://www.kamis.pl/Produkty/Marynaty/Marynaty-w-p%C5%82ynie.aspx
Dają radę? Chcę sobie zrobić karkówkę z grilla w weekend i się nie narobić.
Kamis trochę bardziej wydajny, na kilogram mięcha bardziej jego czuć niż prymata, przy mniejszych bez znaczenia
Komentarz usunięty przez autora
Jestem na nie skazany bo nieprzyprawionego kurczaka nie jestem w stanie już jeść
Zajebista jest
i jeszcze coś - pierś z kurczaka przejdzie taką marynatą i będzie miała jakiś smak?
Na noc zostawić w lodówce i ładnie przejdzie
Chociaż ja od prymata preferuję Kamisa ognistą