Wpis z mikrobloga

w mojej rodzinie jest cos takiego ze moja matka zawsze miala mnie za najgorszego a siostre traktuje jak jakas boginie #przegryw
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@OsgnistyRydwan: ale to dobrze napisales, nie raz slysze porownania a nigdy na to nie wpadlem, ze o to jej moze chodzic ale i tak nie warto jej o tym gadac ani nic tylko po prostu to zaakceptować bo to nic nie da
  • Odpowiedz
@Fishwater: nie znam Was, ale wydaje mi się, że nieszczęśliwe matki/kobiety, których facet nie spełnia ich wymagan(bardzo często ukrytych o których facet nie wie) przerzucają frustracje na dzieciaki, w tym wypadku Syna, który całym sobą przypomina jej o facecie którego kiedyś kochała. Niestety nic z tym raczej nie jesteś w stanie zrobić. Obarczyła cię emocjami, które nie są twoje. Pamiętaj o tym żeby cię nie przytłoczyły, bo NIE SĄ TWOJE
  • Odpowiedz
@Fishwater: po latach wiem, że nie chodzi o wypominanie. Kiedyś będziesz gotowy żeby powiedzieć mamie w czym cię zawiodła, gdzie jej potrzebowałeś i na czym ci zależało w tej relacji. Masz duże szanse żeby to przerobić i nie przenosić tego na kolejne pokolenia. Niestety z doświadczenia własnego wiem, że Twoja Mama, która zapewne Cię nie krzywdziła, nigdy nie dojdzie do podobnych wniosków. Trochę ci zajmie żeby to zaakceptować ;)
  • Odpowiedz