Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@milo88: Art 135 K. W.
Kto, zajmując się sprzedażą towarów w przedsiębiorstwie handlu detalicznego lub w przedsiębiorstwie gastronomicznym, ukrywa przed nabywcą towar przeznaczony do sprzedaży lub umyślnie bez uzasadnionej przyczyny odmawia sprzedaży takiego towaru, podlega karze grzywny.
  • Odpowiedz
  • 2
@Eustachy_goli_pachy: @Darkiii
Dostałem odpowiedź od Ceneo. Napisałem że sklep promuje się wystawiając fałszywe oferty czym szkodzi nie tylko klientom ale też konkurencyjnym sprzedawcom, powołałem się na sporą ilość negatywnych komentarzy w ich serwisie mówiących o odmowie realizacji zamówień w powodu rzekomego braku towaru.
Generalnie jednak Ceneo ma to w dupie, stwierdzili że nie mają możliwości monitorowania stanów magazynowych sklepu (co oczywiście jest tu mało istotne) a reszta argumentów najwyraźniej
  • Odpowiedz
  • 2
@Eustachy_goli_pachy: Dostałem dziś odpowiedź z WIIHu. Napisali że przekazali informacje które im przekazałem do UOKIKu, nie wiem czy tam coś będą dalej z tym robić ale przypuszczam że musieliby mieć więcej takich zgłoszeń żeby się tym zająć. Natomiast co do art. 135. KW to zasugerowali abym zgłosił sprawę na policję/prokuraturę - szczerze to tu chyba sobie odpuszczę bo znając życie i tak poszłoby umorzenie.
  • Odpowiedz