Aktywne Wpisy
Zrobiłem przelew blik na telefon, 250 PLN, niestety odbiorca źle podał numer. Próbowałem dodzwonić się na numer gdzie trafił przelew, na początku nikt nie odbierał, a po chwili zostałem zablokowany ( ͡° ͜ʖ ͡°) dzwoniłem z innych numerów, ale jest tylko sygnał. Nie rozumiem jak można tak się zeszmacić za 250 PLN. No cóż, reklamacja w banku już złożona. Jeśli banku się nie wystraszy to poczekam na dane
Krzyyyyysiu +330
słuchajcie, gdzie w przyzwoitej i godnej cenie kupię gotowe drzewko Bonsai? Zakupy globalnie, niekoniecznie z Polski. Chciałbym Sosne Thunberga lub Jałowiec Chiński. Ale raczej nie przeżyje w pomieszczeniu.
Czy są, jakieś podobne wglądowo gatunki, które są typowo przeznaczone do domów? Zastanawiałem się nad Azalią Indyjską. Chce możliwe, aby jak najbardziej oddawał kształt pełnowymiarowego drzewa, jak w załączniku.
#bonsai #ogrodnictwo #rosliny
I błagam, nie kupuj ogrodowych roślin do trzymania ich w domu. To się po prostu nie może udać (╥﹏╥)
@kureci_paratko: W Delfach widziałem przepiękne gaje oliwne. Natomiast oliwka wygląda naturalnie jak skarłowaciałe drzewo. Chcę, aby mi oddało wyglądem masywnego starego drzewa, w miniaturze. Wiadomo, że to dziwsięciolecia i pewnie nie utrzymam, ale chcę sprówbować
@Silly_Alpaca: Nie miałem tej świadomości, ale właśnie mi uświadomiłaś, że 15 lat temu właśnie fikusa hodowałem... Usechł w 4 roku, po dłuższym moim wyjeździe. Nie mogłem sobie przypomnieć, co to było. Muszę się w takim razie przyjrzeć odmianom. Dziękuję.
@Silly_Alpaca To na zdjęciu to Klon. Palmowy albo Japoński, ciężko stwierdzić.
EDIT: Co do cedru, to wszędzie piszą że najlepiej się czuję w temperaturach powyżej 20C. Ciężko u nas o takie zimą.
@SpokoZiomek: Ceny super, aby zacząć próbować. Roślin domowych też dużo. Dzięki miras, sprawdze