Wpis z mikrobloga

Cześć wszystkim,

poszukuję Mirka lub Mirabelki zajmującego się #ksiegowosc i który/a byliby mi w stanie pomóc z rozliczeniem PITa. Chodzi o to, że w trakcie umowy o pracę trafiła mi się jedna robótka na umowie zlecenie i potrzebuję chyba ją wpisać do rozliczenia rocznego. Oczywiście pomoc zapłacę
Ewentualnie jeżeli byłby w stanie ktoś wskazać mi jakąś księgową/księgowego, którzy mogliby mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny.
PS.
Tak obudziłem się w ostatniej chwili
  • 6
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: a zadam może bardzo głupie pytanie, ale czy będąc na umowie zlecenie, która opiewała na kwotę 12 tys. brutto, z czego na rękę dostałem około 9800zł i umowa ta została zgłoszona do ZUSu, jest szansa, że ja z tego nie muszę rozliczać ponieważ nie dostałem z tej firmy PITu -11? Na stronie "gov" widnieje tylko PIT-11 z mojej aktualnej pracy czyli "umowy o pracę".
  • Odpowiedz
@DonWawrzek ty nie masz pitu, wygląda na to że skarbówka też nie ma to coś tu śmierdzi. Wygląda jak by zleceniodawca albo zapomniał pit wystawić, albo zapomniał rozliczyć się z fiskusem.
  • Odpowiedz
  • 0
@DonWawrzek: Jeśli dochód z tej umowy był wypłacony w tym roku to będzie podlegał rozliczeniu za 2024 (PIT-11 będzie dopiero w przyszłym roku).
  • Odpowiedz