Aktywne Wpisy
Ryneczek +9
Skąd takie negatywne opinie o szeregowcach/bliźniakach na wykopie? Najczęściej powtarzanym hasłem jest "łączy wady mieszkania w domu i bloku". A jakieś konkrety?
że brak prywatności w ogrodzie? no w bloku nie masz nawet okazji na własną ziemię
że na tarasie słyszysz sąsiada? na balkonie w bloku też, plus sąsiadów jest znacznie więcej (po bokach i nad tobą) plus taras ma średnio te 15-20 metrów i jest znacznie większy niż standardowy balkon
że
że brak prywatności w ogrodzie? no w bloku nie masz nawet okazji na własną ziemię
że na tarasie słyszysz sąsiada? na balkonie w bloku też, plus sąsiadów jest znacznie więcej (po bokach i nad tobą) plus taras ma średnio te 15-20 metrów i jest znacznie większy niż standardowy balkon
że
jaroty +127
Tłuścioch i pisiory: AAAEEEAAA NA PEWNO #!$%@? HAHA CO ZA MINISTER PIJAK UGA BUGA
Kierwiński: macie tu wydruk z alkomatu i japa
A gdyby to Pierdosław Smrodziński albo inny pisior brzmiał jakby był pijany, to media tłuściocha już rozpływałyby się nad atutami picia wódeczki i jak to Jan Paweł Drugi też lubił sobie wypić, a tak w ogóle to proszę przestać atakować Polskę i katolicką polskość Polski XdddDdDDDDD
#bekazpisu #polityka #partiarosyjska
Kierwiński: macie tu wydruk z alkomatu i japa
A gdyby to Pierdosław Smrodziński albo inny pisior brzmiał jakby był pijany, to media tłuściocha już rozpływałyby się nad atutami picia wódeczki i jak to Jan Paweł Drugi też lubił sobie wypić, a tak w ogóle to proszę przestać atakować Polskę i katolicką polskość Polski XdddDdDDDDD
#bekazpisu #polityka #partiarosyjska
Sprzęt:
i7 8700k
Z390 gaming x
Silentium pc supremo fm2
G skill ripjaws 3000mhz cl15 2x8
Próbowałem już przekładać kosci ramu pojedynczo do każdych slotow, wyciągać baterie CMOS na 10minut, aktualizowac bios do najnowszej wersji, ale bez zmian. Chciałem cofnąć do jakiejs starej wersji biosu, lecz jest napisane na stronie gigabyte że nie ma takiej możliwości z uwagi na bezpieczeństwo, więc nie próbowałem.
Maksymalny dram voltage jaki dawalem to byl 1.33v, vccio i vccsa 1.220-1.240, a na procesorze 1.380v (maks 80c po wielu godzinach gry z uzyciem procesora ok. 95%, cpu po delidzie), więc raczej wykluczałbym poniesienie szkód z powodu OC.
Z innych informacji to nie aktualizowalem przed wystąpieniem problemow biosu, systemu windows ani niczego w nim nie zmienialem, oraz nie dokladalem/wymienialem żadnego komponentu w komputerze.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
#informatyka #pc #elektronika #komputery
Za to 1.38 V na procesorze to już trochę więcej niż większość ludzi ustawia. Jeśli wcześniej działało, teraz nie, to może degradacja cpu? Jak masz go teraz podkręconego np. do 5.0, to sprawdź przykładowo 4.7 GHz...
@JestemKrzysio: możliwe że trochę zagmatwalem, więc odniose się w myslnikach by nie kręcić:
- ramy dzialaly dlugi czas na cl14 3400mhz i nie bylo errorow w memtestach nawet na dram voltage 1.25v, choc ustawialem wyżej, bo nie gra się w memtesty, tylko w gry.
- procesorowi nic do zarzucenia nie mam, wszystko jest w porządku, ale wspomniałem o nim, bo może mój problem ma coś wspólnego z jakąś degradacją
* 3400 CL14, ale tu masz na myśli 14-14-14-28-... czy np. 14-16-16-34-.. , bo to jednak ma spore znaczenie odnośnie wymaganego napięcia zasilania pamięci
* 3200 CL14 też wywala błędy, czy jest ok?
* jak zmniejszysz taktowanie procesora np. o 300-400 MHz to dalej są błędy, czy jest ok?
Na przykład jak teraz lecisz na 1.38V i 5.0 GHz to sprawdź przykładowo 1.3V i 4.7 GHz - jeśli wszystko będzie ok (testy stabilności RAM i testy CPU) no to niestety procesor się zestarzał, krzem na limicie robi swoje...